En gruppe menn sitter i lotusstillinger på bakken og utfører en form for meditasjon eller kampsport.

Kristen meditasjon

«Meditasjon er å samle seg om livets dypeste hemmelighet: å overgi seg helt til Gud og la Gud handle». Ordene stammer fra Karl Ludvig Reichelt, misjonsprest til Kina og grunnlegger av Areopagos. 

Han mediterte gjerne sammen med buddhister og andre søkende mennesker og var åpen for å lære av deres erfaringer. Samtidig gikk han stadig dypere i de kristne kildene og meditasjonstradisjonene.

I dag er trancendental meditasjon, yoga, mindfulness og andre teknikker med røtter i østens religioner svært utbredt. Det svarer på et dypt menneskelig behov for indre samling og fordypning. Mange mediterer for å mestre store livsutfordringer eller for å søke mening og tilhørighet. Få er klar over at kirken har velprøvde meditasjonstradisjoner og hvordan de skal finne fram til disse.  

Ønsker du å begynne å meditere eller å lære mer om meditasjon? Areopagos har en rekke tiltak og arrangementer. Du kan lese mer om dette og hente informasjon og ressurser her. Vi tilbyr også kurs og foredrag om kristen meditasjon for menigheter og organisasjoner. 

Gjør en forskjell

 

 

Bottom