Kapell bygget i kinesisk tempel-/pagode-stil, med åttekantet form.

Tao Fong Shan betyr «fjellet der Tao-vinden blåser» (Tao viser til Kristus). Det kristne retreat-, dialog- og studiesenteret med Kristus-templet (til høyre) ble bygget i kinesisk tempelstil i 1930-årene. (Foto: Ann Kristin van Zijp Nilsen)

Seniorvolontør på Tao Fong Shan

Er du senior og drømmer om et annerledes år fra høsten 2019?

Som seniorvolontør for Areopagos får du muligheten til å bo i Hongkong og bidra i hverdagen på retreat- og studiesenteret Tao Fong Shan (TFS) i Hongkong. 

Hvert år sender Areopagos ut to seniorvolontører, og stillingen passer godt for ektepar eller venner. Tidligere har vi både ansatt pensjonister og folk som har ønsket et avbrekk fra yrkeslivet hjemme. Hvert andre år er seniorvolontørene norske, og motsatt er de danske. Fra sommeren 2019 trenger vi norske volontører.  

Myldrende storby og rolige omgivelser

Den spennende storbyen Hongkong myldrer av travle mennesker, markeder, trafikk og aktivitet. Utenfor sentrum, oppe på en skogkledd ås ligger Tao Fong Shan i rolige og åpne omgivelser. Her står bønn, studier og dialog står i sentrum.

Tar i mot internasjonale gjester og studenter

Å være seniorvolontør innebærer å arbeider ved TFS i omtrent 10 måneder, med oppstart høsten 2019. Hovedoppgaven er å være vertskap for de mange internasjonale gjestene som kommer til Pilgrim’s Hall på TFS. Seniorvolontørene har også kontakt med internasjonale studenter fra Lutheran Theological Seminary (LTS) som ligger i umiddelbar nærhet til TFS, og med stipendiater fra fastlands-Kina hos Institute of Sino Christian Studies (ISCS), og de deltar på ulike studentarrangementer. (Artikkelen fortsetter under bildet.) 

Gjestehus i Hongkong, bygget i tradisjonell kinesisk tempelstil. En kinesisk kvinne leser på en benk i den vakre hagen utenfor, mens en annen passerer.

Til Pilgrims' Hall på Tao Fong Shan kommer gjester fra hele verden, ikke minst Skandinavia og Fastlands-Kina. (Foto: Ann Kristin van Zijp Nilsen) 

Tidebønner og tilpassede oppgaver

Seniorvolontørene har medansvar for tidebønnslivet på Tao Fong Shan. I tillegg går de inn i oppgaver på oppdrag fra den lokale ledelsen på senteret. Oppgavene blir tilpasset etter seniorvolontørenes egenskaper og interesser.

Samarbeider med unge volontører

Det vesle gjestehuset Ascension House, som tar i mot ungdommer og ryggsekkturister på Tao Fong Shan, drives av unge Areopagos-volontører. Senior- og unge volontører samarbeider om å bidra i miljøet på TFS.

Ingrid og John Meyrick som holder en pyntet kake i hendene.

Ingrid og John Meyrick.

«Måtte klype seg i armen»

«Eg måtte verkeleg klype meg i armen for å sjå om det berre var ein draum. Her får vi utfordringar som vi aldri ville fått heime. Vi er medrekna att – sjølv om vi er pensjonistar!» skrev Ingrid Meyrick på bloggen sin, da hun og ektemannen John nettopp hadde kommet til Tao Fong Shan som seniorvolontører sommeren 2014. Les mer om hverdagen deres i denne artikkelen.  

Bor gratis

Seniorvolontørene får gratis opphold i eget, velutstyrt hus og mottar i tillegg en symbolsk lønn. Areopagos dekker flybilletter og forsikringer.

For mer informasjon: Ta kontakt med Grethe Raddum.

Last ned søknadsskjema her: 

Fyll inn worddokumentet, lagre uftylt versjon og send som vedlegg til e-post.

SØKNADSFRISTEN ER UTVIDET TIL 20. MAI 2019 

Gi til Areopagos

Bottom