skjermen på videokameraet viser Henriksen som holder sitt foredrag.

Jan Olav Henriksen filmes under Salig er tørsten i Bergen i november 2019. Foto av Harald Wischmann

Vil la folk se inspirerende foredrag hjemme

– Det er mye gull som formidles, og vi ønsker å spre det til flere, sier Harald  Wischmann  om Areopagos sin YouTube-kanal.

Nå kan du finne filmer med foredrag av blant annet Peter Halldorf, Jan Olav Henriksen, Ylva Eggehorn, Per Arne Dahl, Ellen Merete Finnseth og Kjell Nyhus om alt fra tidebønner og meditasjon til helbredelse og labyrintvandring på YouTube-kanalen til Areopagos. Foredragene er filmet på Salig er tørsten-arrangementene på ulike steder i landet. Denne våren er Salig er tørsten i Oslo og på Hamar avlyst.

Dette er Salig er tørsten, en «praksisdag for det indre livet» med foredrag og verksteder.

Gjør skattene tilgjengelig digitalt

Mannen bak er Harald Wischmann, en ildsjel med engasjement for Areopagos, og som til daglig jobber med filmproduksjon. Han mener Salig er tørsten byr på mye godt påfyll til det indre livet. Men han syntes det ble for mange skatter fordelt på for få mennesker under disse lokale samlingene.  Så i stedet for å sitte på én kant av landet og føle seg snytt for alt det gode som skjer et helt annet sted, gjør Wischmann nå skattene tilgjengelig digitalt. 
– Jeg ønsker å spre alt det gode fra Salig er tørsten og andre Areopagos-arrangementer til flere, sier han om motivasjonen for å filme og publisere foredrag og taler på nett. Så langt har alle foredragsholderne vært positive til dette.

Åndelig påfyll på nettbrettet hjemme

– Min mor som er over 70 år bruker appen for YouTube på nettbrettet sitt, hun skriver Areopagos i søkefeltet, og får se foredragene der og da, forteller Wischmann.  
Man kan også abonnere på kanalen for å motta meldinger om nye filmer.  
– Det er mye gull som formidles her,  Areopagos-kanalen er et sted for åndelig påfyll, mener han. Kvaliteten på lyd og bilde er god nok for storskjerm i grupper og forsamlinger.  
– Det er dessuten enkelt å spre talene i sosiale medier om folk synes innholdet er bra og vil dele. 

Gjør det frivillig og ulønnet

Wischmann med kamera på Salig er tørsten

Harald Wischmann filmer gode taler og legger dem ut på YouTube så flere kan se og høre. Foto av Torbjørn Liene.

Wischmann sitter i Areopagos sitt landsutvalg som er styret for medlemsorganisasjonen. Han ser på arbeidet med YouTube-kanalen som sin tjeneste i landsutvalget. Alt er frivillig og ulønnet, og så langt er han den eneste som filmer. 
– Andre må gjerne bli med, sier han, og mener et godt mobilkamera til og med kan gjøre nytten.

– Men det var faktisk kona mi, Trudi Eilertsen, som fikk idéen til dette. Vi har det som et felles prosjekt og gjør mye av etterarbeidet sammen. 

Gjør en forskjell

 

 

Bottom