Fra barnetro til voksentro

Oslo, 18 sep 19:00 - 18 sep 21:00

Om troens vekst og utvikling - med Tore Laugerud

Velkommen til temakveld på Nordstrand menighetssenter

Mange mennesker har en forestilling om at det kristne målet med livet er å komme til tro, og så holde fast på den. Men målet er at Guds bilde, som ligger i alle mennesker, skal fremkalles. Videre tenker mange at å vokse i troen handler om at troen skal bli renere og sterkere. Resultatet er at vi sammenlikner tro. Det leder til mye hovmod og mismot. 

På denne temakvelden leter vi etter en annen måte å forstå troens vekst på. Vi vil vise hvordan troen har ulike komponenter som kan vokse fram - eller utebli - etter hvert som vi utvikler oss fra barn til voksne og modne mennesker. Reisen går fra det ytre og institusjonelle til det indre - stadig videre mot dypet.

Tore Laugerud som arbeider som prest i Areopagos er særlig opptatt av åndelige bevegelser i det sekulære samfunnet og kirkens møte med disse. Han skrev blant annet «Kirken i møte med den åndelige lengsel i vår tid» til Kirkemøtet 1999. På denne temakvelden leter vi etter en annen måte å forstå troens vekst på enn å måle den «på skalaer av størst og best».

Liv Hegle, areopagosprest og leder av norsk seksjon i Areopagos, leder kvelden.

Velkommen!

Nordstrand menighetssenter, Nordstrand kirke, ligger 5 minutters gåtur unna Sæter trikkeholdeplass. Adressen er Ekebergveien 238.

Gjør en forskjell

 

 

Bottom