LILLESTRØM: Areopagos sin stand på «Body Mind Spirit» i 2018, med Liv Hegle (prest og leder for Areopagos i Norge) ytterst til høyre i samtale med en frivillig medarbeider. (Foto: Erlend Berge)

Areopagos er på «Body Mind Spirit» på Lillestrøm

Vil vise fram kristen tro på en ikke-invaderende måte.

Det er ventet rundt 15 000 besøkende på den store alternativmessa på Lillestrøm også i år. «Body Mind Spirit», som den nå kalles, foregår 8.–10. november. 
– Dette er et viktig sted for Areopagos å være til stede og snakke med folk som leter etter livsmening og livshjelp, sier Tore Laugerud, prest i Arepaogos. 

Et sted å møte kristen åndelighet og trospraksis

Areopagos har som vanlig en ganske stor stand på messa, der flere frivillige i ulike aldre er med. Standen er et møtested med kirken for folk som besøker messa. 
– Der selger vi bøker om kristen åndelighet og om møtet mellom østlig religiøsitet og kristen tro. I tillegg er tilbyr vi samtale og forbønn til de som ønsker det. Slik kan de få en erfaring med en kristen trospraksis.

«Be for oss» 

For Laugerud er bønn viktig, og han setter pris på at folk ber for det han og de andre medarbeiderne driver med. 
– Jeg vil gjerne oppfordre de som ikke kommer til Lillestrøm selv, om å be for standen vår – om at den kan bli et sted der mennesker kan få et fint møte med kristen tro. 

Vil ikke «invadere», men vise respekt for andres erfaringer og åndelighet

– Hvorfor vil dere gi folk «et fint møte med kristen tro»? Mange kjenner jo Areopagos som en dialogorganisasjon. 

– Areopagos driver absolutt mye dialogarbeid som handler om å skape forståelse på tvers av tro og livssyn, for eksempel gjennom de kirkelige dialogsentrene vi er med å drive. Men en annen og like viktig av del av arbeidet vårt er å presentere kristen tro på en måte som viser respekt for den andres erfaringer og åndelighet. Vi vil lytte til den andre, og vise fram det vi tror på – på en måte som ikke er invaderende. Kanskje kan man si at vi har lyst til å gi folk et dialogisk møte med evangeliet? 

Økologisk relevant tro og åndelighet 

Areopagos fortsetter samarbeidet med Den norske kirke om økologi og åndelighet. Sammen inviterer de til «Pusterommet», et stille rom til ettertanke og meditasjon med elementer fra naturen, som alle kan besøke hele helgen. Biolog og teolog Hans-Jürgen Schorre har seminar om tro og åndelighet i en tid med enorme klima- og miljøproblemer søndag klokka 13, og klokka 14 inviterer Areopagos og kirkent til «helingsmesse for jorden og menneskeheten». Det er en gudstjeneste der alle er velkomne til å delta i bønn, uansett livssyn og åndelighet. 
– Mange av oss opplever en enhet med alt levende. Det motiverer oss til å engasjere oss i kampen for miljøet. Vi erfarer at troen på Gud er en kraft som hjelper oss til å bli mindre opptatt av forbruk og materielle behov. Den flytter menneskets forankring fra den ytre til den indre virkeligheten, og den gir håp for jorden og menneskeheten, sier Laugerud. 

Gjør en forskjell

Objektet er ikke tilgjengelig

Objektet du spurte etter er ikke lenger tilgjengelig.

Mulige årsaker er:

  • Objektets ID eller navn var ikke skrevet korrekt, prøv å endre det.
  • Objektet er ikke lenger tilgjengelig på nettstedet.

Bottom