Et av barna som vant tegnekonkurransen «Fred» arrangert av Tao Fong Shan Christian Centre i Hongkong. (Foto: TFSCC) 

Fred begynner med meg

Et spesielt program har gjort inntrykk på volontørene i Hongkong.

Hver måned skriver våre volontører i Hongkong en rapport som vi publiserer på våre hjemmesider. Gjennom hele dette året (september 2016-juni 2017) har volontørene deltatt på et program i kristne barnehager på Diamond Hill. Ascension House-volontør Ola Magnus Vatn Weisser skriver i denne rapporten om hvordan de opplevde dette programmet:

Ola Magnus Vatn Weisser i fullt sprang (Foto: TFSCC)

Glede og lek

Besøkene i barnehagene var en tid for glede og lek. Det var direktøren ved Tao Fong Shan Christian Center (TFSCC), Tong Wing-sze, som hadde ideen om å starte fredsopplæring. Programmet har vart nesten et år, og vi har vært der omtrent annen hver uke. Det starter vanligvis med at en fra staben i TFSCC engasjerer barna på kantonesisk. I denne introen forteller de hva vi skal fokusere på denne dagen. Det kan være temaer som problemløsing, nestekjærlighet, ensomhet eller noe annet.

Etter introduksjonen følger det en enkel sang om fred på engelsk. Med sangen følger bevegelser for å aktivere barna. Så er det vår tur. Vi skandinaviske volontører dramatiserer en historie, der vi mimer en situasjon. Oftest har det vært en konflikt av et eller annet slag som trenger en fredelig løsning.

Barnehagebarn fra Diamond Hill barnehage (Foto: Tao Fong Shan Christian Centre)

Skandinavisk læring

Ola Magnus viser bilde av nordlyset til barna. (Foto: Tao Fong Shan Christian Centre)

Etter det vil vi skandinaver presentere et ord på vårt språk. Barna gjentar så dette ordet. Deretter viser vi et bilde av noe landene våre er kjent for. En gang viste jeg fram et bilde av nordlyset og sa at dette kan du se i Norge. Vi har vært veldig imponert over at barna så fort lærer mer om Skandinavia, som for eksempel å skille mellom Norge, Danmark og Sverige.

Vi synger også ofte en sang om fred på engelsk, og Andreas, en dansk volontør, spiller piano. Det aller siste som skjer, er at vi går gjennom et bibelvers som er knyttet til dagens tema. Noen ganger gir vi barna et klistremerke. Det er alltid veldig gøy!

Prisutdeling på Tao Fong Shan

Dette har som nevnt pågått over lang tid. Alt toppet seg i slutten av april, da TFSCC-direktøren fikk den gode ideen om å få lage tegnekonkurranse for barn over hele Hongkong. 927 barn tegnet et bilde av en verden med to armer som gir verden en klem, og under står ordet «Fred».

Det ble stor prisutdeling på Tao Fong Shan, det kristne senteret der vi bor og arbeider til daglig. Ved prisutdelingen fungerte de skandinaviske frivillige som kor, og sang klassikere som «Du skal ikkje sova bort sumarnatta», «Nu går solen sin vej» og selvfølgelig «Vem kan segla förutan vind». Den danske areopagospresten Ole Skjerbæk Madsen var på besøk, og han og Tong Wing-sze ga priser til barna. Det var en helt fantastisk dag. Ungene fikk priser, og vi var alle glade.

Fredsopplæringen har vært en suksess. Og vi frivillige føler oss privilegerte over å ha vært en del av dette meningsfulle programmet.

Anbefalte artikler

Arrangerer retreat og konfirmantleir.

Full fart på gjestehuset og stillhet på retreat

Gjør en forskjell

 

 

Bottom