Green Lake park i Kunming. Her gjør lokalbefolkningen morgengymastikk, og møtes for å danse, spille eller slappe av. Foto: Dorthe Davidsen Langås

Kinatur i september

Bli med på en spennende tur med reiseledere fra Areopagos.

Nyåpning av Nordica

Kunst- og kultursenteret TCG Nordica i Kunming i Kina flytter denne våren inn i et nytt bygg i en annen bydel. 21. september 2019 feires gjenåpningen og festen fortsetter dagene som følger.

10 dagers medlemsreise med åpningsfest

- og et møte med Yunnans fantastiske natur og kultur

Areopagos har samarbeidet med TCG Nordica siden starten i 2000. Kultursenteret har opplevd mange utfordringer, men med stort hjerte og vilje har arbeidet fortsatt, og markeringen av nyåpningen fortjener fest og feiring. Dette vil Areopagos gjerne være med på og arrangerer derfor medlemstur 18.–27.september 2019:

Dansere på TCG Nordica i en tidligere forestilling. Foto: Tone Leksbø Walgermo

Fra utstillingsåpning på TCG Nordica. Foto: Tone Leksbø Walgermo

Bli med og opplev kinesisk og skandinavisk kunst, musikk og dans for å markere flytting og nyåpning av Nordica.  Vi vil møte fargerike minoritetskulturer, vandre på spennende fjellstier laget for hundrevis av år siden og møte kinesiske kunstnere. Og selvfølgelig vil vi nyte deilig kinesisk mat og ha tid å vandre gatelangs i en kinesisk storby.

Musikere fra Folkemusikkmessa på Ål bidrar med trekkspill, fløyter og orgel/klaver under åpningen. Musikere og kunstnere fra Kina og Skandinavia vil opptre sammen under åpningsfestlighetene.

Nordicas logo sees nå på banneret på bygget. Her skal kultursenteret videreføre arbeidet og utvikle nye initiativer. Foto: Grethe Raddum.

Reisen byr på mangfoldige natur- og kulturopplevelser 

Ved siden av å følge åpningsprogrammet, vil vi på medlemsreisen utforske provinshovedstaden Kunming, som er en yrende by med omtrent 7 millioner innbyggere i et frodig fjellklima 1900 m.o.h.

Foto: Dorthe Davidsen Langås

Provinsen Yunnan er kjent for sin vakre natur og mange minoritetsfolk, og turen går også til et minoritetsfolk som bor halvannen times kjøring utenfor byen for å oppleve livet til miaofolket på landsbygda. I tillegg blir det vandring i Western Hills, der stien snor seg inn og ut av fjellet, laget for hundrevis av år siden av taoistmunker. Vi besøker markeder og spiser mye god kinesisk mat. På veien hjem får vi noen timer i Beijing til å besøke Den himmelske freds plass og spise det klassiske måltidet «peking and».

DAGSPROGRAM

Onsdag 18.9. Avreise ettermiddag fra Oslo lufthavn. 

Torsdag 19.9. Ankomst KunmingInnlosjering på hotell. Middag.

Fredag 20.9. Sightseeing i KunmingVi besøker Danyun Fair Trade Cooperation som jobber i Kunming med bærekraftig utvikling på landsbygda i Yunnan. Dette er et prosjekt i samarbeid med Areopagos.

Xiao Rong, daglig leder av TCG Nordica, og Henry, hennes mann. Foto: Tone Leksbø Walgermo

Lørdag 21.9. OFFISIELL ÅPNING AV TCG NORDICA: Åpningsprogram og utstilling. 

Søndag 22.9. Gudstjeneste i Tre-selv kirke: Lære om kirka i Kina i dag. Besøke Green Lake og oppleve en kinesisk søndag på byen. Program på TCG Nordica.

Mandag 23.9. Introduksjon til Nordica: Introduksjon til TCG Nordica: et møte med Nordicas arbeid, ansatte og frivillige. Introduksjon til kalligrafi. Vi forsøker oss med penselen selv.

Tirsdag 24.9. «Western Hills»: Vi går veien inn og ut av fjellgrotter laget av Daoistiske munker for hundrevis av år siden. Om kvelden: forestillingen «Amazing Yunnan», musikk og dans fra mange folkeslag, inspirert av buddhisme og folketro.

Onsdag 25.9. Besøk hos miaofolket: Vi reiser opp til en landsbygda der minoritetsfolket Miao bor. Miaofolket er kjent som spesielt dyktige sangere.

Torsdag 26.9. Reise til Beijing: Besøke Den himmelske freds plass og spise «peking and» på restaurant innen avreise mot Oslo sent på kvelden.

Fredag 27.8. Ankomst til Oslo.

Det tas forbehold for endringer i programmet.

Foto: Grethe Raddum

Norske reiseledere fra Areopagos sin stab

Grethe Raddum og Hilda Kristine Hanssen blir med som reiseledere fra Norge. 

Gamle og splitter nye medlemmer er velkomne. 

Påmelding og betaling

Pris per person inkl. fly, flyskatter, overnatting, full pensjon, inngangsbilletter og lokal transport:

  • i dobbeltrom med dobbelt eller enkeltsenger (du må selv avtale med noen å dele rom): 14.750 kr.
  • i enkeltrom: 16.250 kr.

Påmelding innen 1.juni 2019 til areopagos@areopagos.no  eller gr@areopagos.no.

Du regnes som påmeldt når du har betalt depositum på kr 2000.

Annet praktisk

  • Deltakelse forutsetter betalt medlemsavgift for 2019 på kr. 200.
  • Passet ditt må være gyldig i minst 6 mnd. etter hjemreise og ha minst en dobbeltside ledig. Hvis du ikke reiser med norsk pass, må du selv sjekke visumregler for ditt statsborgerskap til Kina
  • Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og kunne reise uten assistanse underveis. Spesielle behov må opplyses ved påmelding.

Her kan du finne mer info om reisebetingelser og praktisk forberedelse:

Andre foto: Grethe Raddum/Areopagos/TCG Nordica

Gjør en forskjell

 

 

Bottom