Foto: Håvard Krogedal

«Salig er tørsten» i stereo

Til høsten går seminar- og praksisdagen av stabelen i to byer, samme dag. 

«Salig er tørsten», som arrangeres av Areopagos og STREK, har vært i stadig vekst de siste årene, med over 600 besøkende i Oslo og med avgrening til Stavanger, der over 200 deltok. 

Tilbakemeldingene fra deltagerne viser at disse arrangementene oppleves som vannhull som gir påfyll for hverdagen. Svært mange av deltagerne er blitt årlige stamgjester. Nå har «Salig er tørsten»-tilbudet blitt utvidet ytterligere.

2. – 5. juni gikk den første Salig er tørsten-retreaten av stabelen på Lia Gård, og 12. november arrangeres «Salig er tørsten»-seminardag både i Trondheim og Stavanger.

Stavanger

I Stavanger holder Kjell Nyhus hovedforedraget «Skatter på stille dyp»: I en tid hvor tradisjonene forvitrer og hvor mennesket haster mellom gjøremål, er behovet for fordypning og røtter stort.  Midt mellom sekularisering, nærværet av andre religiøse tradisjoner og nyåndelig søken trenger kirken mer enn noen gang å finne tilbake til eldgamle kontemplative praksiser. 

Kjell Arnold Nyhus er fengselsprest og er bokaktuell med «Hvis jeg har en sjel» om hva som skjer med langtidsinnsatte fanger når de drar på retreat i eget fengsel. Han har også skrevet boken «U Alminnelig. Jon Fosse og mystikken» (2009), som fikk stor oppmerksomhet da den kom ut.

I tillegg blir det seminarer med  Sr. Hildegard Koch, Hilde Sanden, Erik Aarmo og Hans Høie. 

Fullstendig program, med info om påmelding finner du her. Prisene er rabatterte frem til 20. juli. 

Trondheim

Den prisbelønte poeten og forfatteren Ylva Eggehorn holder hovedforedraget i Trondheim. Hun har tidligere vært hovedforedragsholder på Salig er tørsten i Oslo. 

I tillegg blir det seminarer med Einar Wegge, Ulla Käll, Asle Finnseth og Ingrid Eikli Heggset / Bergljot Svanholm. 

Fullstendig program, med info om påmelding finner du her. Prisene er rabatterte frem til 20. juli. 

 

Gjør en forskjell

Dette skjer

28. juni
Norefjell Resort
20. okt
Stavanger

 

 

Bottom