«Gå dypere» – pilegrimsvandring med Areopagos

Berkåk-Trondheim, 21 sep 08:00 - 25 sep 19:00

Gå i sporene av utallige pilegrimer før deg og bli kjent med stedene de siste 100 kilometerne av leden til Nidaros. Vandringen går gjennom et vakkert og vekslende høstlandskap, og den rammes inn av daglige morgenmeditasjoner og kveldsbønner. Påfyll for hjerte og hjerne får du også gjennom refleksjoner, sang, samlinger i kirker underveis, formidling av kulturhistorie og høytlesning fra gamle vandringsbeskrivelser. Gjennom glimt fra Karl Ludvig Reichelt (1877-1952) sine skildringer fra pilegrimsvandringer til buddhistiske klostre i Kina, blir du kjent med Areopagos-tradisjonen.

Reiseledere: 

Pilegrimsprest Einar Vegge og Liv Hegle og Tore Laugerud, begge prester i Areopagos. De gir deg både mulighet til å fordype deg i den kristne troens kilder og inspirasjon til livsvandringen side om side med andre sannhetssøkere.

Les intervjuet med Liv Hegle om turen til Nidaros og «sju kjennetegn for en pilegrimsvandring».

Praktisk:

  • Daglige vandringer på omtrent 20 km og opplevelser underveis som beskrevet i programmet nederst
  • Full pensjon f.o.m. middag første dag t.o.m. frokost siste dag
  • Bagasjetransport
  • Overnattinger på gårder og lignende underveis (se detaljer i programmet) i dobbelt- og flersengsrom. Noen steder i stabbur eller andre gårdshus. 
  • Pilegrimspass og pilegrimsmottagelse i Nidarosdomen 

Pris:

kr 7 000,- for Areopagos-medlemmer
kr 7.500,- for ikke-medlemmer

Tillegg: 

  • Enkeltrom og/eller oppredd seng på forespørsel hvor det er mulig
  • Drikke til måltider
  • Togreise til Berkåk og retur fra Trondheim ordnes av den enkelte

Ta med:

Sovepose, da det ikke er muligheter for oppredd seng på Skaun. Det tilbys bagasjetransport hele veien.

Påmelding:

Kr 2.000 overføres til konto 9053.05.22368. Gjelder som påmelding. Navn må oppgis i meldingsfeltet. I tillegg må e-post med kontaktinformasjon sendes til Liv Hegle.

Avbestillingsbetingelser:

Påmeldingsbeløpet (kr 2.000) blir ikke refundert ved avbud. Faktura på restbeløpet blir tilsendt og forfaller 19. september 2018.

I NIDAROSDOMEN: Opplev «Snåsamannen» Joralf Gjerstad, biskop Herborg Finnset, professor Jan-Olav Henriksen og flere andre. Dagen etter pilegrimsvandringen er det foredrag, samtale og gudstjeneste med fokus på kirkens helbredende tjeneste. Les mer her.

Bottom