Inspirasjonsdag på Utstein Pilegrimsgard

Vestlandet, 25 mai 12:00 - 25 mai 18:00

CHRISTFULNESS ved Ole Skjerbæk Madsen

 Utstein Pilegrimsgard, Areopagos og Kirkelig Dialogsenter inviterer til INSPIRASJONSDAG på Utstein Pilegrimsgard med kveldsgudstjeneste i Utstein kloster kirke kl 17.00

Ole Skjerbæk Madsen Foto: Tone Leksbø Walgermo

Inspirert av mindfulness-metoden og urgamle kristne bønner, har danske Ole Skjerbæk Madsen, prest i Areopagos, skapt en ny meditasjonsform. Christfulness har fått stor oppmerksomhet i Danmark og Norge som en kristen trospraksis med mulighet
for erfaring av Guds kjærlighet gjennom Kristus og fordypning i det indre livet.
Ole Skjerbæk Madsen er prest i Areopagos i Danmark. Han er også leder for I Mesterens lys, som er spesielt opptatt av å bygge bro mellom Kirken og åndelige søkende mennesker som leter etter helhet i tilværelsen.
Han er forfatter av boka «Christfulness» som handler om oppmerksomt og ikke dømmende nærvær i forhold til seg selv, Gud og andre mennesker.
Meditasjonene han leder retter ofte oppmerksomheten mot heling av hjertet. Han formidler at hjertet handler om å bli et helt menneske hvor hjertet forstås som vår persons sentrum og som et speil for Gud.

For fjerde året på rad inviterer Utstein pilegrimsgard, Areopagos og Kirkelig Dialogsenter til en økumenisk livssynsåpen inspirasjonsdag i naturvakre omgivelser like ved Utstein Kloster.
Pilegrimsgarden er et senter for stillhet, bønn, pilegrimsvandring og åndelig veiledning. Senteret ønsker å føre videre noe av den gamle bønnetradisjonen fra klosterlivet. Pilegrimsgarden egner seg utmerket for overnatting og stille dager.

Areopagos er en frivillig organisasjon som arbeider med religionsdialog og religionsdialogiske studier, kristen åndelighet og trospraksis og bistandsprosjekter. Arbeidet er i Norge, Danmark og Kina.
Kirkelig dialogsenter arbeider for å fremme dialog, toleranse og respekt ved å skape møteplasser for dialog og samhandling mellom tros- og livssynssamfunn.
Sammen ønsker vi å fremme møteplasser hvor ulik trospraksis blir delt og erfart.
Kirkelig dialogsenter og Areopagos inviterer til hver mandag kl 18.00 til meditasjonssamlinger i bispekapellet ved Domkirken.

Program for dagen:

12.00: Velkommen

12.15—13.30: Foredrag av Ole Skjerbæk Madsen med tema «CHRISTFULNESS»

13.30—14.30: Varm lunsj, stillhet og musikk i spisesalen.

14.30—15.00:Spørsmål og videre refleksjon ved Skjerbæk Madsen.

15.15- 16.00. Workshops. Trospraksis og deling.

16.00 -16.30: Kaffe, te, kake og frukt

16.30 – 17.00. Vandring bort til klosterkirken

17.00: Kristi himmelfartsgudstjeneste i Klosterkirken. 

Pris:

kr 500,- betales til kontonr: 3205 21 61095

Påmeldingsfrist:

Pga maten og begrenset plass må vi ha bindende påmelding innen 10. mai til utsteinpilegrimsgard.no

Spørsmål kan rettes til Arvid Kaspersen arvid(a)utsteinpilegrimsgard.no Tlf: 468 15 769

Last ned brosjyre her:

Last ned plakat her:

Sorgenfriveien 8, 4156 Mosterøy

Gjør en forskjell

Dette skjer

 

 

Bottom