Salig er tørsten - Bergen

Bergen, 9 nov 10:00 - 9 nov 16:00

Sammen med en lokalkomite i Bergen inviterer Areopagos til en dag med foredrag, samtale, verksteder og seminarer med smakebiter fra kristne praksiser som nærer troslivet. Arrangementet skjer i samarbeid med magasinet STREK.

Du kan velge verksted og melde deg på hos checkin.no her.

Hovedforedrag
«Fra kontroll til tillit – barnets tro som nøkkel til voksen modning»

Ylva Eggehorn debuterte allerede som tenåring med diktsamlingen Havsbarn. Hennes usedvanlige og allsidige forfatterskap strekker seg tilbake mer enn 50 år. Hun er oversatt til en rekke språk og en ettertraktet foredragsholder. I Norge er kanskje Eggehorn best kjent for sine sangtekster og boka Språk för en vuxen tro (1986).

«Helbredelse – omstridt og etterlengtet»

Jan-Olav Henriksen er professor i systematisk teologi ved MF. I 2018 fikk han mye oppmerksomhet for boka Varme hender, der han blant annet forteller hvordan han selv fikk denne gaven, en gave han understreker ble gitt ham, for at han skal gi den videre til andre. Hvordan kan kirken forholde seg til «varme hender» og helbredelse på en klok måte? Og hvor vanlig eller ekstraordinært er dette i kristen tradisjon og andre kulturer?

 

--

 

Seminarer & verksted

 

Når livet brister, å leve med livet slik det er

Veldig mye av det som preger livene våre, det bare skjer. Uten at vi blir spurt, har stemmerett eller kan styre det selv. Med ett kan omstendighetene forandre seg. Det kan være foreldres skilsmisse, egen sykdom, et av barna må leve med en funksjonsnedsettelse, den kloke ektefellen din blir dement, ting du elsket å holde på med, og satt stor pris på, kan bli umulig å fortsette med. 

Når livet tar seg nye veier og blir et nummer for stort eller for lite.  Hvordan tenker vi da om det å være meg? Det å være menneske?

Dette er seminar om livet sånn det er, og sånn det har blitt.

Eiel Holten er 51 år, gift og far til tre. Han er utdannet teolog, har arbeidet som prest og med samlivskurs i over 20 år. Nå er han seniorrådgiver i Kirkens Bymisjon i Bergen.

 

Pusteromverksted – hvordan etablere en praksis med pusterom

Pusterom er en meditativ samling. Dette seminaret gir et praktisk eksempel på meditasjon i en kristen ramme. Våre meditative samlinger inkluderer rolig kroppsstrekk, kort bibellesing/refleksjon, sang og stillhet. Det du lærer på dette verkstedet kan senere bruke alene eller i fellesskap med andre. Man trenger ikke ha erfaring i meditasjon for å være med. 

Marianne Gammelsæter og Gudveig Kartveit Sundsbø

 

Menigheten som et helende fellesskap

Hva er en menighet? Hva slags fellesskap vil vi være? Mange av oss ønsker åpne, trygge fellesskap der vi ikke bare tåler hverandre, men dyrker mangfoldet. Der vi ser og blir sett. Et fellesskap der vi kan vokse, som mennesker og som troende. Men hvordan gjør vi det i praksis? Hva skal til for at menigheten kan være et helende fellesskap? Deltakerne skal forhåpentligvis også få oppleve i praksis hvilken helende kraft som ligger i å gå et stykke vei sammen.

Anna Bæchström Hovda er prest i Johanneskirken, Bergen Domkirke menighet.

 

Samtale med hovedforedragsholderne

En moderert samtale der det blir mulighet for deltakerne å stille spørsmål til hovedforedragsholderne.

Jan-Olav Henriksen og Ylva Eggehorn

--

PROGRAM:

09.30 – 10.00 Registrering

10.00 – 10.30 Innsteg i dagen og musikk

10.30 ­– 11.15 Hovedforedrag I

11.15 – 11.30 Boksalg og pause (15 min)

11.30 – 12.15 Hovedforedrag II

12.15 – 13.00 Boksalg og lunsjpause (45 min)

13.00 – 14.00 Verksted/seminar (bolk 1)

14.00 – 14.15 Boksalg og pause (15 min)

14.15 – 15.15 Verksted/seminar (bolk 2)

15.15 – 15.25 Kort pause (10 min)

15.25 – 16.00 Avslutningsgudstjeneste med nattverd

--

Du kan velge verksted og melde deg på hos checkin.no her.

--

Pris: 400,- (300,- studenter/trygdede)

Lunsjservering: 100,- (Du kan også ta med matpakke)

Enkel servering i pausene med te og kaffe er inkludert i prisen

Åsane kirke, Åsane Senter 44

Gjør en forskjell

 

 

Bottom