Kan sang og sand kan skape fred? - miniseminar

Oslo, 17 sep 14:00 - 17 sep 16:00

11. - 17. september vil munker fra Tibets største læreinstitusjon, Ganden- klosteret, lage et sandmaleri i Krypten, i Oslo domkirke. Du kan følge den møysommelige prosessen dag for dag. Areopagos er medarrangør av et miniseminar tilknyttet besøket.

Et sandmaleri er en fredsprosess i seg selv. Det er som en meditasjon gjennom konsentrasjon, estetikk og samarbeid. Når et slikt maleri legges i en kirke, utgjør selve prosessen et konkret og nyskapende dialogarbeid. Vi kan se og lytte og samtale underveis, og lære mer om hverandre. Når sandmaleriet legges i Krypten i Oslo domkirke er det en hilsen om fred på et sted med sterk symbolverdi både for sorg og håp etter 22.07.11.

Miniseminar: Søndag kl. 14.00 – 16.00: "Kan sang og sand kan skape fred?"

Dialog og seremoni med chanting og sang fra kristen og buddhistisk tradisjon. 

Søndag kl. 14, når sandmaleriet/sandmandalet er ferdig, inviterer vi til et seminar, hvor vi nettopp utforsker hvordan sang og sand kan skape fred på tvers av religioner og kulturer. I seminaret deltar - fra Ganden Monastery: Geshe Lobsang Soepa, Taracenter: Aase-Hilde Brekke, Oslo domkirke: Elisabeth Thorsen, Karma Tashi Ling Buddhistsamfunn: Anne Berteig, Areopagos; Tore Laugerud , Inititatives for Change; Elisabeth Risum Smitt.

Etter dialogen søndag ettermiddag, samles sanden sammen og bæres i en prosesjon til havet.

Alle er velkommen!  

Les mer og meld deg på med registreringsskjema her.

Oslo domkirke, Karl Johans gate 11

Gjør en forskjell

Dette skjer

07. april
Grimstad
10. april
Oslo
11. april
Kristiansand

 

 

Bottom