Kan sang og sand kan skape fred? - miniseminar

Oslo, 17 sep 14:00 - 17 sep 16:00

11. - 17. september vil munker fra Tibets største læreinstitusjon, Ganden- klosteret, lage et sandmaleri i Krypten, i Oslo domkirke. Du kan følge den møysommelige prosessen dag for dag. Areopagos er medarrangør av et miniseminar tilknyttet besøket.

Et sandmaleri er en fredsprosess i seg selv. Det er som en meditasjon gjennom konsentrasjon, estetikk og samarbeid. Når et slikt maleri legges i en kirke, utgjør selve prosessen et konkret og nyskapende dialogarbeid. Vi kan se og lytte og samtale underveis, og lære mer om hverandre. Når sandmaleriet legges i Krypten i Oslo domkirke er det en hilsen om fred på et sted med sterk symbolverdi både for sorg og håp etter 22.07.11.

Miniseminar: Søndag kl. 14.00 – 16.00: "Kan sang og sand kan skape fred?"

Dialog og seremoni med chanting og sang fra kristen og buddhistisk tradisjon. 

Søndag kl. 14, når sandmaleriet/sandmandalet er ferdig, inviterer vi til et seminar, hvor vi nettopp utforsker hvordan sang og sand kan skape fred på tvers av religioner og kulturer. I seminaret deltar - fra Ganden Monastery: Geshe Lobsang Soepa, Taracenter: Aase-Hilde Brekke, Oslo domkirke: Elisabeth Thorsen, Karma Tashi Ling Buddhistsamfunn: Anne Berteig, Areopagos; Tore Laugerud , Inititatives for Change; Elisabeth Risum Smitt.

Etter dialogen søndag ettermiddag, samles sanden sammen og bæres i en prosesjon til havet.

Alle er velkommen!  

Les mer og meld deg på med registreringsskjema her.

Oslo domkirke, Karl Johans gate 11

Gjør en forskjell

Dette skjer

 

 

Bottom