Chen Xi viser stolt frem gullmedaljen sin etter å ha vunnet bordtennisturneringen. Foto: Home of Grace.

Chen Xi ble aktiv og fikk mer selvtillit

En gladhistorie fra Home of Grace.

Tidligere sov han på dagsenteret

Chen Xi er elev på Home of Grace.

– Chen Xi har utviklet seg veldig siden 2017, forteller Liu Xiyu som er prosjektleder for dagsenteret.

– På grunn av medisiner var det ofte slik at han falt i søvn hen over bordet. Han deltok som oftest ikke i senterets aktiviteter. Også mammaen hans uttrykte ønske om at han deltok mer. Det ble da et av målene i hans «individuelle treningsplan», forklarer Liu Xiyu - som over for ikke-kinesere presenterer seg som «Susie». Les mer om individuelle treningsplaner her. 

Mer selvtillit gjennom sport

­– Etter å ha lagt den individuelle treningsplanen for Chen Xi begynte vi å legge merke til hans interesse for sport, forteller Liu Xiyu videre.

– Home of Grace inviterte da profesjonelle sportsinstruktører til å trene med ham. De oppmuntret ham til å nyte spillet og ikke å bry seg om feilene han gjør. Det ga ham mer selvtillit. Etter veiledningen av sportsinstruktørene liker han nå enda bedre å spille bordtennis og badminton og han elsker å være med på «Happy Sport» hver tirsdag.

Chen Xi spiller badminton. Foto: Home of Grace

Vant sportsturnering

Liu Xiyu forklarer at Chen Xi ikke taler mye og kan være litt uttrykksløs i ansiktet.
– Men han blir bedre og bedre på sport, innskyter hun.

– Du kan se at han blir gladere og gladere gjennom aktivitetene. Hans ansikt viser at han har mer selvtillit og er mer glad. Han fikk en skikkelig oppmuntring da han vant gull i bordtennisturneringen i Happy Sports Turneringen i desember 2017, smiler hun.

Elevene viser frem premiene deres etter Happy Sports turneringen i desember 2017. Chen Xi står forrest i midten. Foto: Home of Grace.

Tale er gull

Chen Xi er også begynt å tale mer.

– Han snakker med de andre elevene og svarer engasjert, når han blir spurt om noe, forteller Liu Xiyu fornøyd. Lærerne på Home of Grace oppmuntrer ham til å stå opp, når han skal svare i klassen.

– De gir ham skryt for sine svar og sitt mott. Det er så fint å se ham smile stolt.

 

Mot til å fortelle om opplevelser

Hver mandag forteller elevene på Home of Grace hverandre hva de har drevet med i helgen.

– Chen Xi klarer nå å forklare i detaljer hvordan han er stått opp om morgenen, har spist, hvor han dro for å kose seg og hvilken buss han tok. Det krever mot å fortelle foran de andre elevene, og det motet har han nå, skryter prosjektlederen.

 

Mindre medisin, mer liv

– Vi er så fornøyde med utviklingen hans. Nå håper vi Chen Xi fortsetter å utvikle seg slik at han kan ta mindre medisin, leve mer selvstendig og sosialt med hjelp fra lærerne og foreldrene sine, avslutter Liu Xiyu.

Chen Xi nyter å spille fotball. Foto: Home of Grace.

Home of Grace FAKTA

  • Prosjektet drives av Nanjing YWCA – den lokale partneren til Areopagos.
  • Målet er å forbedre livene til unge og voksne med psykisk utviklingshemning i den kinesiske millionbyen Nanjing i Kina.
  • Prosjektet har fått godkjent tre nye år med økonomisk støtte fra Norad i perioden 2017-2019 etter gode resultater i 2012-2016.
  • Tross Norad-støtten er prosjektet avhengig av gaveinntekter: 
    I 2019 trengs 110 000 kroner.

Bottom