Forsiden>Artikler>– Mer kunnskap og tillit til hverandre
Imamen Faruk Terzic deltar svarer på spørsmål om islam, her sammen med daglig leder i KD Oslo, Hanna Barth Hake og kontormedarbeider Marit Fiske Fjalestad.
Imamen Faruk Terzic deltar svarer på spørsmål om islam, her sammen med daglig leder i KD Oslo, Hanna Barth Hake og kontormedarbeider Marit Fiske Fjalestad.

– Mer kunnskap og tillit til hverandre

I kurset «Alt du lurer på om islam, men ikke har kunnet spørre om» inviteres du til å stille spørsmål om islam uten filter.

Det er Kirkelig dialogsenter (KD) i Oslo som arrangerer kurset, og målet er å skape økt forståelse og innsikt i islam blant Den norske kirkes ansatte og frivillige. 

– Vi tenker ikke at det er utbredte fordommer i kirken, men vi har et behov for kunnskap og å stille spørsmål vi ikke vet hvor eller hvordan vi skal stille, sier Hanna Barth Hake ved KD Oslo til avisen Vårt Land.

Imam deltar i dialogen

Imam Faruk Terzic fra Det Islamske fellesskap Bosnia og Hercegovina vil ta del i dialogen. 

– Når vi er i klasserom og på seminar, er vi i et slags laboratorium hvor vi analyserer spørsmål. Da må vi være kritiske, og etter hvert oppdager vi og lærer nye ting, sier han til Vårt Land. 

Terzic tror kurset vil bidra til økt kunnskap og tillit mellom mennesker, og Barth Hake utdyper: – Vi må lære måter å stille spørsmål på som ivaretar den andre sin integritet. På den måten etablerer man tillit. 

Kurset holdes én formiddag i måneden med oppstart i januar 2021. Frist for påmelding er satt til 15. oktober. Sjekk Kirkelig dialogsenter sine sider for mer informasjon.

FOTO Kirkelig dialogsenter Oslo
Publisert 09.10.2020
Powered by Cornerstone