Forsiden>Artikler>Kian Reme takket for seg etter åtte år
Kian Reme takket for seg etter åtte år

Kian Reme takket for seg etter åtte år

Nye daglige ledere på dialogsentrene i Stavanger og Bergen i 2020.

Kian Reme har vært daglig leder av Kirkelig dialogsenter i Stavanger siden opprettelsen i 2012.

En drivende kraft

– Han har vært en drivende kraft, som har satt spor etter seg i dialognettverket, forteller areopaposprest Tore Laugerud.

– Særlig har Reme bidratt til å tydeliggjøre overfor den politiske verden at dialogsenteret kunne bli et viktig redskap til å bygge mangfoldsamfunn med gode relasjoner mellom religiøse og livsynsmessige aktører, legger han til. Nå er Reme blitt 67 år og går av med pensjon og Laugerud forteller at Reme har preget dialogsenteret tydelig i sine åtte år.

– Avtrykket hans merkes særlig i visjons- og formålsformuleringene. Jeg verdsetter blant annet hvordan han har evnet å balansere samfunnsprofilen opp mot en tydelig kirkelig identitet, blant annet gjennom å gi stor plass til en liturgisk og kontemplativ kristen praksis knyttet til senteret.

Bygget fra bunnen

Reme har ledet oppbyggingen av et dialogsenter fra bunnen av til å bli et senter med mange aktiviteter og bredde i arbeidet. Blant annet har han samarbeidet med dialogprest Silje Trym Mathiassen og støttet engasjementet hennes innen dialog med nyåndelighet og kristen spiritualitet, ifølge Tore Laugerud.

– Han er ikke bare en dyktig og strukturert administrator, og en kløpper med tall og utløsing av midler, men har også utvist en praktisk handlingsrettet drive i gjennomføringen av virksomheten. I tillegg har han jobbet med et godt strategisk blikk og innholdsmessig kompetanse, avslutter Laugerud.

Du kan lese takketalen til Kian Reme fra dialogprest Silje Trym Mathiassen her.

Ny daglig leder i Stavanger

Kian Reme takket for seg etter åtte år

Ny daglig leder på Kirkelig dialogsenter i Stavanger etter Kian Reme er John Trygve Meyer.

Meyer har teologisk utdanning og er ordinert prest i Den norske kirke. Han har bred flerkulturell erfaring, blant annet fra arbeidet som lagsprest i Finmark, som pastor i Stavanger International Church og fra sin stilling som kontaktperson i Flyktningetaten i Sandnes kommune.

– Møtet med mennesker er et gjennomgående fokus i all min tjeneste og yrkesutøvelse, forklarer John Trygve Meyer.

Ny leder også i Bergen

Kian Reme takket for seg etter åtte år

Også Kirkelig dialogsenter i Bergen fikk i 2020 ny leder etter over et års ventetid. – Vi er glade og forventningsfulle etter tilsettelsen av May Bente Stuart Matre, sier Randi Øyehaug, som jobber i Areopagos i Oslo og sitter i styret til dialogsenteret i Bergen.

May Bente Stuart Matre er utdannet klinisk sosionom og teolog med videreutdanning innen gestalt- og åndelig veiledning. Hun har erfaring fra psykiatrien (blant annet Modum Bad), med langtidsdømte og fra Haraldsplass Samtalesenter. De siste seks årene har Matre vært høyskolelektor ved NLA. I tillegg har hun et stort engasjement for retreat. Matre begynte i jobben som daglig leder i februar 2020.

Publisert 08.05.2020
Relevante saker
Meditasjon, Nyheter
08.04.2024
Nyheter
25.01.2024
Tidebønn, Nyheter
05.01.2024
Powered by Cornerstone