Forsiden>Artikler>En rasteplass 
Areopagos sin sommerfestival 2022 holdes på Scandic hotell på Fornebu ved Oslofjorden.
Areopagos sin sommerfestival 2022 holdes på Scandic hotell på Fornebu ved Oslofjorden.

En rasteplass 

–Sommerfestivalen er en rasteplass hvor vi lytter til hverandre for å lære mer om hvordan vi sammen kan søke sannhet. 

Generalsekretær Silje Kvamme Bjørndal beskriver fellesskapet i Areopagos som en oppdagelsesreise, og festivalen som en rasteplass på reisen.

En rasteplass er til for å koble av, hvile og fylle opp.

– Etter en lang periode med unntakstilstand og restriksjoner skal vi endelig få komme sammen igjen, sier en forventningsfull generalsekretær.

– Vårt ønske er at festivalen skal bli en opplevelse for hele mennesket. At vi sammen skal få sanse, samtale og feire hva tro og dialog er i praksis.

Rom for å søke dypt

Se for deg en mild havbris fredag morgen. Kanskje har du allerede tatt deg en dukkert i fjorden. Du blir med på en halv time morgenbønn eller yoga, før du i fellesskap med andre sitter ned og nyter en frokost, laget slik bare hoteller kan.  

En rasteplass Scandic

Se programmet til sommerfestivalen.  

Etter rikelig påfyll av frukt, egg og kaffe, er det tid for å grave dypt i tanke og sinn med foredrag av Charlotte Rørth.

Hvordan er tro knyttet til kropp? Rørth inspirerer, rører og provoserer på flere nivåer, og lunsjen etterpå blir en anledning for rike samtaler med andre engasjerte festivaldeltakere. 

Årets sommerfestival holdes på Scandic hotell Fornebu ved Oslofjorden.

Sånn går dagen – full av påfyll og rom for å grunne, samtale og koble ut. Det handler om dybder i deg selv, i din relasjon til Gud, til andre mennesker og til jorden. 

En rasteplass Areopagos holder i år sommerfestival ved Oslofjorden (illustrasjonsfoto).Margunn Krohn Sævre

Meld deg på Areopagos sin sommerfestival.

Årets sommerfestival har også en helt spesiell fest vevd inn i seg, med markering av at det er 100 år siden oppstarten av organisasjonen. Areopagos kan nemlig spore sin historie til Nanjing i 1922, der den norske presten Karl Ludvig Reichelt ønsket å etablere en ny måte å drive misjonsarbreid på i Kina. 

– Reichelt sin åpenhet og dialogiske holdning i møte med buddhistmunkene er fortsatt en inspirasjon for vårt arbeid i dag, sier generalsekretær Kvamme Bjørndal.

Jubileumsfeiringen byr blant annet på foredrag om Reichelt ved Notto Thelle, og bankett på lørdag kveld. 

Les mer om Areopagos sin historie.

Påmelding skjer via TicketCo.

Scandic
Publisert 04.04.2022
Relevante saker
Meditasjon, Nyheter
08.04.2024
Nyheter
25.01.2024
Tidebønn, Nyheter
05.01.2024
Powered by Cornerstone