Forsiden>Artikler>Cynthia Bourgeault
Cynthia Bourgeault

Cynthia Bourgeault

Forfatter, prest og moderne mystiker. Skal holde foredraget «Kontemplasjon – en vei mot et opplyst blikk» og verksted om sentrerende bønn.

Vi føler oss både beæret og heldige som har fått Cynthia Bourgeault til Trospraksisbiennalen. Da Areopagos åpnet for påmelding til retreaten hun skal holde på Lia gård, var alle 40 plasser revet bort på få dager. Bourgeault er nemlig en nestor innenfor sentrerende bønn og kontemplativ spiritualitet.  

 

 

Cynthia Bourgeault (f.1947) er forfatter, prest og moderne mystiker. Livet hennes pendler mellom en stille eremitt-tilværelse på nordøstkysten av USA og reising verden rundt for å undervise og holde retreater. Bourgeault har vært lærer ved Center for Action and Contemplation i en årrekke. I 2021 kom hun inn på listen over de 100 mest innflytelsesrike åndelige personene i verden, som magasinet Watkins Mind Body Spirits publiserer hvert år.

Bourgeaults forfatterskap består blant annet av The Wisdom Jesus (2008), The Heart of Centering Prayer (2016), Eye of the Heart (2020), og The Corner of Fourth and Nondual (2023).    


Lørdag kl. 10.00 skal Bourgeault holde foredraget «Kontemplasjon – en vei mot et opplyst blikk»: 

Et opplyst blikk er ikke en opphøyd indre tilstand, men et blikk som bringer sammen alt rundt oss. Det er dette Antoine de Saint-Exupéry refererer til når reven i Den lille prinsen sier «En kan bare se riktig med hjertet. Det vesentlige er usynlig for øyet.» Eller som Paulus skrev til efeserne: «Må han gi dere lys til hjertets øyne, så dere får innsikt i det håp han har kalt dere til, hvor rik og herlig hans arv er for de hellige.» Dette blikket kan renses og styrkes gjennom kontemplasjon. 

I etterkant av foredraget vil det bli en samtale mellom Cynthia Bourgeault og Silje Kvamme Bjørndal, generalsekretær i Areopagos. 

Klokken 18.00 samme dag skal Bourgeault lede et verksted om sentrerende bønn.  

 

Kjøp billetter her! 

 

 

Publisert 30.03.2023
Powered by Cornerstone