Forsiden>Kalender>Salig er tørsten – Bodø

Salig er tørsten – Bodø

Sammen med en lokalkomité i Bodø inviterer Areopagos, i samarbeid med magasinet STREK, til en dag med foredrag og verksteder med smakebiter fra kristne praksiser som nærer troslivet.

Kjøp billetter her! 

 

Silje Kvamme Bjørndal holder hovedforedraget «SamTale om tro».

Salig er tørsten i Bodø

ARTICulation of faith er overskriften for kirkens arbeid i forbindelse med Bodø som kulturby i 2024.I en tid hvor kirken og kristendommens rolle er i endring i samfunnet vårt, hvordan kan vi (re-)artikulere et levende språk om tro? En kristen tro som er mer enn ord, tradisjoner eller dogmer. En tro som rommer alt det skapte og hele mennesket. Som søker skjønnhet, sannhet og spor av det hellige i kunsten, dialogen og trospraksiser.

Silje Kvamme Bjørndal (ph.d. i teologi og generalsekretær i Areopagos) drar opp noen kjennetegn på vår tid og foreslår noen grenseland som er verd å utforske når vi skal samTale om tro.

  


Verksteder: 

Bea​te Amundsen: Kristus-sentrert yoga​​​​​​

Salig er tørsten i Bodø

Be med kroppen! De siste årene har yoga blitt tatt stadig mer i bruk i kristne sammenhenger, der klassiske yoga-øvelser smeltes sammen med Kristus-fokus og kirkens mystisisme-tradisjoner.

Velkommen til en time for kropp, sinn og ånd, til et rom hvor det er plass for både tro og tvil, enten du definerer deg som kristen eller ikke. Timen foregår i rolig tempo, noe som gir rom for tilpasning til den enkeltes behov.  

Beate Amundsen har jobbet med diakoni i DNK siden 2016. I 2012 tok hun lærerutdanning i Transformational Hatha Yoga. Med utgangspunkt i kristen spiritualitet og mystisisme bruker hun yoga som en måte å komme i kontakt med det indre stille rommet og nærværet av Gud.


Tore Laugerud: Guds skjulte stemme – Kontemplativ praksis

 

Salig er tørsten i Bodø

Hvor er Gud blitt av i folks bevissthet? Sekulariseringen har sine omkostninger, men kan også åpne nye muligheter for gudstro. Kanskje må kirken selv gå opp noen gjengrodde stier for å møte savnet og tomrommet som har oppstått? En av disse stiene er de kontemplative trospraksisene. Guds skjulte stemme er innen hørevidde.

Seminaret avslutter med sentrerende bønn. 

Tore Laugerud er prest i Areopagos, og er aktuell med boken «Guds skjulte stemme - på leting i en sekulær tid».


Nils Jøran Riedl: Når tro, liv og kunst møtes

 

Salig er tørsten i Bodø

Kunsten og det å selv skape utvider blikket og åpner nye rom i oss, så vi kan romme mer. I seminaret vil Riedl demonstrere hvordan tro, liv og kunst kan fungere i dialog mot det å være skapende, med bakgrunn i årets Olsokutstilling som hadde Queer Spirit som tittel.  

I løpet av seminaret inviteres alle inn i en kreativ prosess.

Nils Jøran Riedl er kunstner, medlem i kunstnergruppen PrideArt som var årets Olsok-kunstner på Stiklestad og jobber til daglig som sokneprest i Gildeskål.

 


Pris:

Vanlig: 300,-
Student/honnør: 200,-

Medlemspris, vanlig: 200,-
Medlemspris, student/honnør: 100,-

Lunsj: 150,-

 

PROGRAM:

09.30 – 10.00 Registrering
10.00 – 10.30 Velkommen, musikk og bønn (Musikk ved Henning Gravrok og Elin M W Irgens)
10.30 – 11.15 Hovedforedrag I
11.15 – 11.40 Pause (25 min)
11.40 – 12.25 Hovedforedrag II
12.25 – 13.30 Lunsjpause (65 min)
13.30 – 14.30 Verksted/seminar (bolk 1)
14.30 – 14.45 Pause (15 min)
14.45 – 15.45 Verksted/seminar (bolk 2)
15.45 – 16.00 Pause (15 min)
16.00 – 16.30 Avslutningsgudstjeneste

 

Kjøp billetter her! 

Powered by Cornerstone