Forsiden>Kalender>Operatio divina i Oslo

Operatio divina i Oslo

Faste, månedlige Operatio divina-samlinger

Operatio divina er en metodikk som Etter Kristus har utviklet til bruk i små og store grupper, som en hjelp til å oversette bibelteksten til praksis her og nå. Vi leser en bibeltekst sammen, lever oss inn i tekstens handling hver for oss, er i dialog med teksten og Gud, før vi sammen idémyldrer oss fram til mulige ting vi kan gjøre og/eller slutte å gjøre, som en respons på tekstens budskap til oss. Så møtes vi én måned senere og forteller hverandre hvordan det har gått.

Samlingene er gratis og trenger ikke påmelding. Se facebook arrangement her.

***

Operatio divina er basert på bibellesemetoden Lectio divina, som har blitt praktisert gjennom århundrer i kirker og klostre og er en garantist mot skumlesing. Med sine fire etapper - lesingen, meditasjonen, bønnen og stillheten – dykker leseren ned og inn i teksten, og går i dialog med den og med Gud.

MEN HVA SKJER SÅ, NÅR TEKSTEN ER LEST OG MEDITERT OVER? HVOR TAR VI DET DERFRA?

Hjelpen er å finne hos en munk som levde på 1100-tallet. Hugo av St.Viktor-klosteret er den første som skrev om Lectio divinas ulike stasjoner. Hos han fantes det nemlig en femte stasjon, som i forenklingens navn ble fjernet bare 50 år senere: Operatio – handlingen, det å svare på Guds tiltale i teksten. Nå tar vi operatio-stasjonen inn i igjen, og voilá: Operatio divina!

 

Les mer om Etter Kristus og meld deg på nyhetsbrev her.

 

Illustrasjon øverst: Bon Tomme

Operatio divina i Oslo

 

 

 

Powered by Cornerstone