Skattefradrag på gaver


Om skattefradrag

Tusen takk for at du vil være med å spre dialog og bygge broer av forståelse og respekt mellom mennesker med ulik tro. Sammen kan vi nå lenger!

For 2022 kan du få skattefradrag for gaver gitt inntil kr 25.000,-. 

For å kunne innrapportere din gave til Skatteetaten og sikre deg skattefradrag behøver vi ditt fødselsnummer. Areopagos rapporterer direkte til Skatteetaten, og gaveverdien vil automatisk trekkes fra beregningsgrunnlaget for skatten i din selvangivelse. Du kan lese mer om skattefradrag her

For at gaver til Areopagos eller Areopagos Norge (medlemsforeningen) skal gi mulighet for skattefradrag må:

  • den samlede gaven være på over kr 500,- per år
  • gavene være overført senest 30. desember for å bli regnet med. 

Hvert år, i løpet av januar, sender vi ut skattekvittering/årsoppgave til våre givere som har krav på skattefradrag. Vi ber deg om å kontrollere denne og melde fra til oss innen 14 dager dersom du ønsker skattefradrag og vi ikke har ditt personnummer og/eller du oppdager feil eller mangler. 

Merk: Betalinger via Facebook og Vipps blir som hovedregel behandlet som anonyme gaver (unntaket er der vi har ditt/deres fødsels- og personnummer fra før i forbindelse med andre gaver du har gitt).

Dersom du gir en gave via Vipps eller Facebook og ønsker skattefradrag, må du sende navn, fødselsnummer og kvittering på innbetalingen til: okonomi@areopagos.no.
Vi aksepterer kvittering fra nettbank eller Vipps. For Facebook-donasjoner må vi ha kvitteringen du fikk på e-post.

BEDRIFTER

For bedrifter gjelder den samme beløpsgrense som for privatpersoner, mellom 500 og 25.000 kroner årlig. Areopagos vil innrapportere gaver gitt i bedrifts/organisasjonens navn til skattemyndighetene. Dette forutsetter at organisasjonsnummer er registrert hos oss.

Ikke nøl med å ta kontakt dersom du har spørsmål!

Igjen - takk for din gave!

Powered by Cornerstone