Skattefradrag på gaver


Om skattefradrag

Gaver til Areopagos gir både privatpersoner og bedrifter rett på skattefradrag på gaver mellom 500 og 25.000 kr i 2024. 

 

For å kunne innrapportere din gave til Skatteetaten og sikre deg skattefradrag behøver vi ditt fødselsnummer. Areopagos rapporterer direkte til Skatteetaten, og gaveverdien vil automatisk trekkes fra beregningsgrunnlaget for skatten i din selvangivelse. Du kan sende oss ditt fødelsnummer ved å benytte deg av skjemaet øverst på siden. 

For at gaver til Areopagos eller Areopagos Norge (medlemsforeningen) skal gi mulighet for skattefradrag må:

  • den samlede gaven være på over kr 500,- per år til en enkelt organisasjon i løpet av inntektsåret
  • gavene må være innrapportert sammen med ditt fødsels og personnummer. Har du gitt oss dette tidligere behøver du ikke gjøre det på nytt. 
  • gavene må være på konto innen 3. januar i det året som skattefradraget gjelder.

Hvert år, i løpet av januar, sender vi ut skattekvittering/årsoppgave til våre givere som har krav på skattefradrag. Vi ber deg om å kontrollere denne og melde fra til oss innen 14 dager dersom du ønsker skattefradrag og vi ikke har ditt personnummer og/eller du oppdager feil eller mangler. 

Merk: Betalinger via Facebook og Vipps blir som hovedregel behandlet som anonyme gaver (unntaket er der vi har ditt/deres fødsels- og personnummer fra før i forbindelse med andre gaver du har gitt).

Dersom du gir en gave via Vipps eller Facebook og ønsker skattefradrag, må du sende navn, fødselsnummer og kvittering på innbetalingen til: okonomi@areopagos.no.
Vi aksepterer kvittering fra nettbank eller Vipps. For Facebook-donasjoner må vi ha kvitteringen du fikk på e-post.

BEDRIFTER

For bedrifter gjelder den samme beløpsgrense som for privatpersoner, mellom 500 og 25.000 kroner årlig. Areopagos vil innrapportere gaver gitt i bedrifts/organisasjonens navn til skattemyndighetene. Dette forutsetter at organisasjonsnummer er registrert hos oss.

Ikke nøl med å ta kontakt dersom du har spørsmål på areopagos@areopagos.no.. 

 

Powered by Cornerstone