Tao Fong Shan

Tao Fong Shan

Det kristne dialog- og spiritualitetssenteret på den grønne åsen i Hongkong tar imot folk fra mange land til kurs, retreat, studier og samtaler på tvers av tro.

På mange måter er senteret hjertet i Areopagos, det var her Karl Ludvig Reichelt drev sitt arbeid med buddhistiske pilegrimer som målgruppe, og navnet oversettes gjerne med "Fjellet der Kristusvinden blåser". Senteret bygger på inspirasjon fra Reichelt sine erfaringer med en dialogisk tilnærming til mennesker av ulik tro og tradisjon, og en spiritualitet påvirket av møtet mellom øst og vest. 

Se film med bilder fra byggingen av TFS.

Tao Fong Shan Christian Center (TFSCC) driver utadrettet arbeid med en visjon om å ta vare på og utvikle kristen spiritualitet, liturgi og kunst. Senteret arrangerer årlig kurs og retreater for pastorer fra fastlands-Kina. De arbeider og med interkulturell og tverreligiøs utveklsing av ideer og erfaringer, med en tro om at dialog kan utvide vår forståelse av hverandre og fordype egen trosidentitet. 

Mer om den sammensatte virksomheten på TFS gjennom historien.

Tao Fong Shan

Egen stiftelse

TFS har eget bibliotek, en kunstavdeling, en vakker kirke i tempelstil og en krypt som brukes til gudstjenester og bønn. I tilknytning til TFS ligger to gjestehus; Pilgrims hall og Ascension house.

I dag er virksomheten på Tao Fong Shan eid og drevet av en Hongkong-basert stiftelse i nært samarbeid med Areopagos.

På Tao Fong Shan ligger også Institute of Sino Christian Studies (ISCS) som oversetter teologiske tekster til kinesisk og hjelper kinesiske studenter og forskere til å fordype seg i teologi.


I september 2023 var norsk og dansk stab samlet på en pilegrimsreise til Tao Fong Shan for å møte partnere, bli kjent med røttene til Areopagos og se fremover sammen. Les mer om reisen vår her. 

 

Powered by Cornerstone