Om oss>Slik startet det>Karl Ludvig Reichelt
Karl Ludvig Reichelt

Karl Ludvig Reichelt

Kirkens oppdrag er ikke bare forkynnelse og opplæring. Det er også fordypning og medvandring.

Gjennom en sterk erfaring ved det buddhistiske klosteret og lærdomssenteret Weishan i 1905, ble kinamisjonæren Karl Ludvig Reichelt klar over nettopp dette. Derfor kastet han seg ut i intense studier av kinesisk religion. Senere fordypet han seg enda mer i Det nye testamentet og andre kristne kilder. Parallelt med dette besøkte han templer og ble venn med buddhistmunker.

Nytt arbeid

I 1922 gav Det norske Misjonsselskap (NMS) klarsignal for å starte en radikalt ny arbeidsmåte i Kina, preget av gjestfrihet, vennskap og respekt, stillhet, bønn og samtale. Reichelt og hans medarbeider Notto Normann Thelle ble sendt til Nanjing for å reise et senter med dette preget.

De neste fem årene ble senteret besøkt av mer enn fem tusen buddhist- og taoistmunker. Den radikale arbeidsprofilen skapte imidlertid strid med ledelsen i Norge, som igjen førte til brudd mellom NMS og utsendingene. Senteret ble så plyndret av Chiang Kai Shek’s tropper, og borgerkrigen drev misjonærene på flukt.

Flyktet fra Kina og etablerte senter i Hongkong

De som delte Reichelts visjon, opprettet i 1926 Den Nordiske Kristne Buddhistmission, som senere ble til Areopagos. Stiftelsen fant sted i Cappella Johannea i Majorstua kirke.

Fra 1927 til 1929 var Shanghai en midlertidig base for arbeidet, mens Reichelt fortsatte å besøke ledende buddhistiske lærdomssentre i Kina, Japan, Taiwan, Filippinene, Vietnam, Singapore og Hongkong. Med norske og danske støttespillere i ryggen kjøpte de en åsrygg utenfor Hongkong i 1930. Der bygget de opp dialog- og spiritualitetssenteret Tao Fong Shan.

Powered by Cornerstone