Om oss>Slik startet det>Tao Fong Shan
Tao Fong Shan

Tao Fong Shan

På åsryggen i Hongkong som Buddhistmisjonen kjøpte i 1930, ble senteret Tao Fong Shan etablert.

Tao Fong Shan (TFS) er et viktig senter for religionsstudier, kristen spiritualitet, dialog og religionsstudier. Navnet oversettes gjerne med «Fjellet der taovinden blåser», og «Fjellet der Kristus-vinden blåser». Det ble grunnlagt av Karl Ludvig Reichelt som et misjons- og dialogsenter nær en av pilegrimsrutene for søkende buddhistmunker, og det var hjertet i organisasjonen som senere fikk navnet Areopagos.

TFS markerte 90 år høsten 2021.

Egen stiftelse
I dag er Tao Fong Shan eid og drevet av en Hongkong-basert stiftelse, som samarbeider tett med Areopagos.

Se filmen om dette senteret.

Her finner du gjestehuset Pilgrim’s Hall, bibliotek, kunstavdeling, et teologisk institutt, en vakker kirke som kalles Kristustemplet, og en krypt som brukes til gudstjenester og bønn. Areopagos sine seniorvolontører har sitt eget hus, og ikke langt unna ligger gjestehuset Ascension house som har vært et populært backpackersted siden 1990-tallet. Nå finner unge gjester fra hele verden vegen dit gjennom Airbnb.

Kinesisk teologisk litteratur
Tilknyttet TFS ligger Institute of Sino-Christian Studies (ISCS). Instituttet oversetter og publiserer teologiske bøker, tilbyr kinesiske universiteter gjesteforelesere fra Hongkong og Europa og gir kinesiske forskere studieopphold på Tao Fong Shan.

Powered by Cornerstone