Forsiden>Kalender>Jesusdojo: Digital avrusning

Jesusdojo: Digital avrusning

Å følge Jesus i dag kan noen ganger bety kutt i skjermtidsbruken, slik Jesus begrenset sin tid sammen med folkemengden. Bli med 6 torsdager i høst der vi sammen tar en pause fra skjermene, for å gi plass til sunne bærekraftige valg.

Se for deg at du befinner deg i et gigantisk rom, et rom så stort at det er plass til én milliard mennesker der. Allikevel er rommet designet så briljant at hvem som helst, når som helst, fra hvor som helst, kan prikke deg på skuldra. Noen spør deg om et eller annet og forventer et raskt svar. Andre vil selge deg noe. Noen vil vise deg et bilde de akkurat har tatt, eller fortelle at de skal spise fersk fisk til middag, mens andre igjen ber deg se et videoklipp eller lese en artikkel.

Én ting har de alle til felles: De vil ha litt av tiden din, litt av oppmerksomheten din. Velkommen til den digitale verden.

Vi har lagt bak oss en pandemi som ga oss nye muligheter og utfordringer i den digitale verden - og nye vaner og uvaner. Før sommeren skrev legen Kaveh Rashidi kronikken "Bedre helse i sommer? Fjern mobilen." (Aftenposten 17.06.23) Han skriver om vår digitale avhengighet og hvordan mobilen gjør oss ulykkelig. Han kaller det å redusere mobilbruken for "det viktigste eksperimentet du gjør for din egen helse".

Etter Kristus ønsker å oversette Jesu livsvisdom til vår tid. Å følge Jesus i dag kan noen ganger bety kutt i skjermtidsbruken, slik Jesus begrenset sin tid sammen med folkemengden. Det kan være sunt å rydde plass, ta en pause fra skjermene og tempoet, for å ta sunne bærekraftige valg.

En jesusdojo er et praktisk kurs, hvor vi blir enige om å øke innsatsen for en avgrenset periode. Underveis i samlingene vil det foregå undervisning, samtale i plenum, og gruppesamtaler hvor vi sammen studerer, ber, samtaler, og praktiserer noen av tingene vi vet vi har godt av, men ikke klarer å gjøre. Mellom samlingene gjennomfører hver enkelt deltager sine personlige "avrusningseksperimenter".


Tid: 6 torsdager, kl 18.30-21.00, fra 12. oktober til 16. november.

Første samling er åpen, og fra samling to forplikter du seg på å fullføre dojoen.
Sted: Lille Camino i Storsalen
Staffeldts gate 4, 0166 Oslo

Jesusdojoen ledes av Brit Hodne og Daniel Skjøtskift Johannessen, sammen med Fredrik Krunenes fra Etter Kristus.

For spørsmål kontakt oss på etterkristus@areopagos.no


Meld deg på vårt nyhetsbrev for å holde deg oppdatert på det som skjer

Powered by Cornerstone