Forsiden>Kalender>Samtaler langs Tunsbergleden

Samtaler langs Tunsbergleden

Lørdag 15. juni møtes vi på Tunsbergleden til en vandring gjennom kultur og natur. Vandringene er nå åpne for påmelding.

Representanter for kirke, kunst og kultur inviterer til en natur- og kulturvandring hvor vi får lytte, føle, sanse og smake. Ofte er det vi søker like foran skosålene våre.

Politisk uro, økosorg og dyrtid setter dagsorden. Hvor går veien veidere? Spørsmålene vi retter til folkevalgte og eksperter, retter vi også til oss selv. Vi trenger å snakke sammen.

Dagen arrangeres av Areopagos, Tunsberg bispedømme, og Vestfold fylkeskommune. Gode medvandrere i prosjektet er Pilegrimssenter OsloVestfoldmuseene og Munchs hus.

Prosjektet er en pilot i forkant av et mer omfattende utviklingsarbeid i 2025. Prosjektet ledes av Tore Dvergastein, kulturrådgiver i Tunsberg bispedømme, og Tone Leksbø Walgermo, programskaper i Areopagos.

Samtaler langs TunsbergledenFoto:Bo Mathisen

Medvandrere langs leden:

Det arrangeres to vandringer. Den første går fra Åsgårdstrand til Borre og vil ha tema naturglede og økosorg. Den andre vandringen blir i Tønsberg, fra Løkken til Rundkirken. Her blir det kulturtråkk i historiske fotefar inspirert av den hellige Frans. 

 

Vandringene ledes av:

Samtaler langs Tunsbergleden

Jo Hegle Sjøflot, prest og musiker, Areopagos

Ann Kristin van Zijp Nilsen, dialogprest, Areopagos

Jan Terje Christoffersen, sokneprest, Tønsberg domkirke

Cathrine Stangebye Engebretsen, kulturarvrådgiver, Vestfold fylkeskommune

Tollef Thorsnes, dosent og kunstner

Dag Hareide, forfatter og naturvernforkjemper, er gjest langs leden. Mellom de to vandringene blir det samtale med Hareide på Løkken. Dette arrangementet er åpen for alle, i likhet med en folketonemesse i Tønsberg domkirke søndag 16. juni. 

 

Påmelding og program:

Vandringene krever bindende påmelding. Hver vandring har begrenset plass med 50 deltakere.

Vandringene er gratis og inkluderer buss, en eller to vandringer, frukt og drikke underveis og måltid fra Geitmyra matkultursenter på Løkken. Dagen er lang, så vi oppfordrer til å ta med egen tursekk med niste.

Se brosjyre med detaljert program her.

 

Meld deg på her.

 

Samtaler langs Tunsbergleden
Powered by Cornerstone