Podkast/Er Knausgård morgenstjerne Satan, Gud eller litt av hvert?

Er Knausgård morgenstjerne Satan, Gud eller litt av hvert?

Episode 52

Det er på høy tid at Kulturmisjonen tar for seg fenomenet Karl Ove Knausgård. Derfor tar vi et jafs og hiver oss over alle tre bøkene i Morgenstjernen-trilogien.  

En urovekkende stor stjerne stiger opp på himmelen. Varmen er unormal. Underlige ting skjer. Folk slutter å dø. Umenneskelige vesener lusker i skyggene og bestialske drap finner sted i den norske svartmetall-undergrunnen. Her er klarsynthet, trærs bevissthet, kvantefysikk, Satan og Gud – og alt akkompagneres av dagliglivets grå gjøremål.  Kan vi tro på Djevelen i 2023? Hvis ja, har han kropp, eller er det bare en metafor for en ond kraft, eller finnes ikke det onde i det hele tatt? Og er intetheten enda verre enn en virkelighet der også det onde eksisterer?  Hvem har rett – de norske eller svenske kulturkritikerne? Avslører norske anmeldere en metafysisk forlegenhet i møte med Knausgård, eller er det Knausgård som bare er altfor ordrik og svevende? 

 I studio sitter Arne Christian Konradsen, forlagssjef i Verbum, Ingrid Ribe-Nyhus, prest i Fagerborg menighet, og Jo Hegle Sjøflot, prest i Areopagos.  


Kulturmisjonen spilles inn i studiet til Verbum forlag. Produsent er Stian Kilde Aarebrot.

 

Powered by Cornerstone