Forsiden>Kalender>Pilegrimer på tvers av tro og livssyn 2024

Pilegrimer på tvers av tro og livssyn 2024

Sammen til Utøya: Bli med på en ytre og indre vandring for å minnes, forstå og bli forandret.

Hvorfor pilegrimsvandring?  

Mange av oss kjenner noen som har vært pilegrimer til et hellig sted, eller har vært det selv. Pilegrimsreiser har lange tradisjoner i alle de store verdensreligionene, der troende besøker historiske pilegrimsmål – som Mekka og Nidarosdomen.  

En nyere «oppfinnelse» er pilegrimsvandringer til andre typer mål – for å vise solidaritet og få nye perspektiver. De siste tiårene har særlig folk fra den globale kirken arrangert slike vandringer, for eksempel Pilgrimage of Justice and Peace.  

Hvert år vil vi besøke steder i Norge som har vært terrormål, for å minnes våre «nasjonale sår». Vi vil både vise solidaritet med ofrene, løfte fram alt det gode og vakre ved stedene og la oss forandre av det vi lærer der. Og vi begynner på Utøya våren 2024, søndag 5. mai. 

Les mer om pilegrimsprosjektet «Nasjonale sår» 

 

På tvers av forskjeller  

Når du deltar på en felles pilegrimsvandring med folk som har helt ulik tro og livssyn, får du sjansen til å oppleve et unikt felleskap på tross av forskjeller. Samtidig er du med på å utforske nye måter å motvirke mistillit og splittelse i samfunnet vårt.  

Areopagos, Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn, Norges Kristne Råd og Den norske kirke (Mellomkirkelig råd) står bak prosjektet «Nasjonale sår».  Vi samarbeider med stiftelsen Utøya og Trefoldighet freds- og forsoningskirke om pilegrimsvandringen på Utøya. 

Pilegrimer på tvers av tro og livssyn 2024 - KopierFoto:Utøya/Paul Patrick Borhaug

Målgruppe

Unge voksne er målgruppe for vandringen, men pilegrimer i alle aldre er velkommen. 

 

Unge voksne med ulik bakgrunn  

Nå er vi i ferd med å utforme detaljene i programmet sammen med unge voksne fra ulik bakgrunn. Vi vil gi deltakerne en dag med både sterke historier og erfaringer av fellesskap, stillhet og samtale, alvor og glede, musikk og naturopplevelser, refleksjon og trosuttrykk.  

 


Søndag 5. mai kl 10.00

10.00 Oppmøte og enkel seremoni for vandringens start i Trefoldighetskirken, Oslo
10.30 Avreise til Utøya med turbuss fra Oslo sentrum
11.30 Kort markering ved minnesmerket på Utstranda og overfart til Utøya
12.00 Lunsj og program på Utøya, med omvisning, musikk, stille vandring rundt øya, livssynsåpne ritualer og innslag fra ulike tros- og livssynsrepresentanter
16.15 Kaffepause med bakst og avreise fra Utøya 
18.00 Ankomst Oslo (omtrentlig tid)

 

Pris

Studenter: 100 kr og voksne: 200 kr. Dette er en liten egenandel for bussreise tur/retur Oslo-Utøya, lunsj og kostnadene ved programinnholdet. Arrangementet støttes av arrangørene. 

 

Påmelding

Påmelding her (Checkin)

 

Bakgrunn  

Les mer om pilegrimsprosjektet «Nasjonale sår» 

 

Pilegrimer på tvers av tro og livssyn 2024 - Kopier
Powered by Cornerstone