Forsiden>Artikler>Areopagos i Danmark
Areopagos i Danmark

Areopagos i Danmark

Gudstjenester i skogen og bønn med hele kroppen – i Danmark har Areopagos en rik og variert virksomhet av praksiser for kristen tro.

Den Lyttende Kirke 

«Når vi blir gode lyttere, har det en positiv effekt på våre relasjoner, i vår personlige vekst og modenhet, spirituelt og i alt vi beskjeftiger oss med,» sier Den Lyttende Kirke (DLK) ved Areopagos i Danmark.  

Kurs i lyttetrening, workshop om lytting for organisasjoner og menigheter og egne temaretreater, er blant deres virksomheter. 

Den Lyttende Kirke (DLK) er den danske versjonen av Christian Listeners og har sitt utspring fra Acorn Christian Foundation. Den Lyttende Kirke i Danmark er en del av Areopagos, og beskriver sitt prosjekt slik: «Vi tror Gud ønsker at vi skal være gode til å lytte til andre mennesker, fordi vi ved det kan erfare legedom og helhet i livet.» 

 

I Mesterens Lys 

I Mesterens Lys ble til gjennom et ønske om ekte samtaler og gjensidig forståelse mellom mennesker i kirken og i mennesker fra nyåndelige miljøer. 

IML utvikler nye typer gudstjenester og tilbyr foredrag, workshop og retreater i både kirkelige og nyåndelige sammenhenger. IML har siden starten på 1990-tallet hatt tette relasjoner til Areopagos, og fusjonerte med organisasjonen i 2014. 

Sammen har I Mesterens Lys og Areopagos utviklet Christfulness som uttrykk for en kristen, holistisk trospraksis. 

 

Christfulness 

Christfulness er kristen spiritualitet/trospraksis og et kristent menneskesyn. Chritfulness kombinerer praksis og lære på en måte som åpner for erfaring. 

Begrepet «Christfulness» brukes for å angi målet for kristne åndelige praksiser: en åndelig vekst og modenhet som uttrykker Kristi fylde. 

Ordet Christfulness minner om Mindfulness. Denne likheten er tilsiktet, fordi  ønsket er å introdusere kristen trospraksis og menneskesyn i et miljø hvor mennesker søker spirituelle praksiser – enten de er sekulære eller religiøse – med det ønske at få det bedre i kropp, sinn og ånd.   

 

Bønn i Bevegelse

Hvis du vil la kroppen være en naturlig del av ditt trosliv, kan Bønn i Bevegelse være noe for deg. 

Det er en kristen meditasjonsform hvor du inviteres til å be med hele deg. Langsomme bevegelser brukes sammen med få ord som hjelp til at falle til ro og være til stede i Guds kjærlige nærvær. 

Bønn i Bevegelse er for deg som praktiserer mindfulness, Qigong, yoga eller en annen kroppspraksis og ønsker hjelp til at inkludere Gud i denne. Her inviteres du til å omfavne at kropp, sjel og ånd er forent. 

 

Trospraksis TV

Areopagos i Danmark tilbyr filmer med undervisning og veiledning i åndelige praksiser. Trospraksis.tv gir adgang til videoer med meditasjoner, bønner og hjelp til daglig, åndelig praksis. Dedikerte undervisere veileder i sentrerende bønn, Christfulness, Bønn i bevegelse, bibelmeditasjon og mere, og tanken er å merke Guds nærvær i hverdagen.

Undervisningen på kanalen er både på norsk og dansk. Tilgangen krever abonnement, med 1 måneds gratis prøveperiode. 

 

Skovkirken i Vejle  

I en skog i Vejle i Danmark har Areopagos-grenen I Mesterens Lys en kirke der naturen og årstidene danner kirkerommet.  

Gudstjenestene har ikke en fast liturgisk ramme, og består gjerne av meditasjon til bønner inspirert av keltisk kristendom, sanger fra den franske Taizé-tradisjonen og øvelser i nærvær med det skapte.   

«Skovkirken blir kirke i troen på at Gud er å finne i naturen og nærværet med hverandre,» sier ansvarlig Thomas Frovin. Skovkirken bygger på den anglikanske kirkes Forest Churches og på I Mesterens Lys’ lange erfaring med å holde naturgudstjenester ved solverv.  

Skovkirken er på Facebook.

 

 

FOTO:  Kamilla Maria Jakobsen
Publisert 01.09.2020
Powered by Cornerstone