HONG KONG: I sidste uge blev frøken Chan Siu Chi begravet. Hun var den sidste overlevende af kvindefællesskabet “Ai Tao Yuen”, som var Areopagos’ arbejde rettet specielt mod religiøst søgende kvinder i Hong Kong.
Om vi skrur av mobiltelefonene og gjør plass til en «date» med Gud, med bygårdene som kulisser, vil vi da se byen og menneskene i den med nye øyne? Med Guds blikk?
Silje Dragsund Aase ved VID Vitenskapelige Høgskole er en av paneldeltakerne på Reichelt-dagen den 2. november. Hun har forsket på norske NMS-misjonærer i Kina.
Den 27 år gamle danske misjonæren Annie Lemming falt pladask for den tidligere munken Tao-Wen Chang da de møttes i Hong Kong i 1948. Nå blir det bok av deres kontroversielle kjærlighetshistorie.
Seniorvoluntør Ole Skjerbæk Madsen er akkurat kommet på plass for et nytt opphold på Tao Fong Shan. Han gleder seg til å ta fatt på arbeidet med dialog og trospraksis.
I sin nye bok forteller Charlotte Rørth om hvordan det å møte Jesus ga henne en ny verdighet som kvinne- og en forsoning med smertefulle erfaringer knyttet til kjønn og kropp.
Det å gjøre små ting jevnt og trutt over lang tid kan ha mer vidtrekkende effekter enn en stor bragd i ny og ne, skriver Stian Kilde Aarebrot i sin nye bok, som handler om hvordan bibellesning kan forandre livet.
Få ved så meget som professor Notto Reidar Thelle om tro i øst og vest, alligevel insisterer han på, at han ikke har svar. Måske ved han end ikke helt, hvem barnet er indeni?
Zhang Yu kaller det en «gammeldags måte» å sørge på: å grave seg dypt ned i eldgamle dikt som beskriver en sorg som er den samme i dag som for tusener av år siden.