Forsiden>Artikler>Introkurs i sentrerende bønn
Introkurs i sentrerende bønn

Introkurs i sentrerende bønn

Ønsker du å lære mer om sentrerende bønn? Nå tilbyr Areopagos lokale introduksjonskurs i sentrerende bønn

Les mer om sentrerende bønn her

Sentrerende bønn handler om å stilne innenfor Gud bakenfor egne ord, tanker og følelser. Under sentrerende bønn gir vi oss til Guds nærvær og virke i oss. 

Sentrerende bønn er en form for kristen meditasjon som har lange røtter i kirkens historie. Den presenterer gammel visdom i en moderne utforming og gir den både en form og regularitet. Det er en personlig bønn, men den praktiseres ofte i grupper. I bønnen åpner vi oss for Guds kjærlighet og helende nærvær. 

Kurset følger et opplegg fra Contemplative Outreach, nettverket rundt Thomas Keatings arbeid med Sentrerende bønn. Det inneholder undervisning om og praksis i sentrerende bønn og gir rom for å stille spørsmål og dele erfaringer med kursledere og andre deltakere. 

Areopagos har knyttet til seg tre frivillige som har tatt Contemplative Outreach sin utdanning for å kunne undervise 6-timers introduksjonskurset, Asle Røhne Rossavik, Tor Magne Handeland og Kirsti Silvola. 

Hvis du har en lokal sammenheng som vil være medarrangør til introduksjonskurset, ta kontakt med Thomas Erlandsen i Areopagos, te@areopagos.no

 

Våre kursledere: 

Introkurs i sentrerende bønn

 

Asle Røhne Rossavik er sykehjemsprest i Oslo. Han har fordypet seg i teori, praksis og veiledning innen sentrerende bønn. Asle er medleder for sentrerende bønn i Lambertseter kirke. 

Tor Magne Handeland jobber til daglig som sykehusprest på Drammen sykehus. Han har i en årrekke undervist i kontemplative praksiser.

Kirsti Silvola er psykiater, terapeut og psykodramalærer og bor på Nesodden. Hun har fullført Living School, et to-årig program ved Center for Action and Contemplation, New Mexico. 

Publisert 08.04.2024
Relevante saker
Areopagos, Nyheter
05.06.2024
Dialog, Nyheter
06.05.2024
Nyheter
25.01.2024
Tidebønn, Nyheter
05.01.2024
Powered by Cornerstone