Forsiden>Artikler>Tidebønn i Grefsen kirke
Tidebønn i Grefsen kirke

Tidebønn i Grefsen kirke

Etter ett år med tidebønn og kirkepub i Trefoldighetskirken flytter Areopagos nå samlingene til Grefsen.

Der skal Grefsen menighet og Areopagos nå gjennomføre tidebønn sammen første søndag hver måned fra februar til mai, kl. 19.00. Etterpå samles vi på den lokale puben Bella. Se kalender her.

Tidebønn i Grefsen kirkeThor-André Holten, kapellan i Grefsen menighet.

Kapellan Thor-André Holten har lenge ivret for få etablert en tidebønnpraksis i kirka si:

«Vi i Grefsen menighet ser frem til å be tidebønn sammen med Areopagos. Tidebønn har vært en viktig puls i kirkens bønneliv gjennom historien, og nå gleder vi oss til å ta del i denne bønnepulsen!»

Tidebønn er en trospraksis like gammel som kirka selv, der det ikke kommer an på din egen formuleringsevne eller fromhet – du bærer ikke bønnene, men bønnene deg. Bønnene består av resitasjon fra salmenes bok og en nytestamentilig tekst, stillhet, en hymne og en lest bibeltekst, alt sammen rammet inn av et vakkert pre- og postludium.

Fagansvarlig for trospraksis i Areopagos, Stian Kilde Aarebrot, håper samarbeidet med Grefsen menighet kan inspirere flere menigheter til å starte opp med tidebønnesamlinger:

«Det er dette Areopagos jobber for – å tilgjengeligjøre, tilrettelegge, kurse og veilede menigheter inn i nye trospraksiser.»

Hvorfor tidebønn?

Noen ganger kan det oppleves som tomt der inne hvor bønnene skal komme fra, eller at de ikke oppleves som ektefølte. Da kan det være godt å finne frem de mer faste, liturgiske bønnene. Salmene. Tidebønnene. Å be faste bønner som et rammeverk. Bønner man kan hvile seg i og lene seg på, uavhengig av dagsform.

Les mer om tidebønn her.

 


Ønsker du eller din menighet hjelp med å starte opp tidebønn? Ta kontakt med Stian Kilde Aarebrot på sa@areopagos.no

 

Publisert 05.01.2024
Relevante saker
Areopagos, Nyheter
05.06.2024
Dialog, Nyheter
06.05.2024
Meditasjon, Nyheter
08.04.2024
Nyheter
25.01.2024
Powered by Cornerstone