Forsiden>Artikler>La Gud være alt
La Gud være alt

La Gud være alt

Ledes av Tore Laugerud, holdes på Utstein pilegrimsgard.

17. – 19. september vil prest i Areopagos, Tore Laugerud, lede en temaretreat med sentrerende bønn på Utstein pilegreimsgard på Mosterøy nær Stavanger.

Slippe sitt eget

«Å slippe sine egne tanker og forestillinger, planer og prosjekter for å la Gud være alt, er en måte å overgi seg til Gud på,» står det i beskrivelsen av retreatens innhold. «Den åpner for renselse og leging av våre indre sår og skavanker og en større mottakelighet for Guds kjærlighet.»

Denne retreaten var først lagt til mai 2021, men ble flyttet til september.

Les mer om sentrerende bønn.

Stille

«Kontemplasjon gir en erfaring av å henge sammen med alt, både Gud, skaperverk og medmennesker. Vi bruker Sentrerende bønn som redskap i den kontemplative bønnen», skriver Utstein på sine nettsider.

La Gud være altKirkerommet i Utstein kloster.FOTO: Utstein pilegrimsgard

Videre forklarer de at retreaten er stille, og det blir gitt muligheter til å praktisere sentrerende bønn sammen. Den kontemplative bønnen støttes av undervisning og tilbud om individuell veiledning.

Retreaten er for alle søkende mennesker og krever ikke bestemte forkunnskaper. 

Tore Laugerud er særlig opptatt av åndelige bevegelser i det sekulære samfunnet og kristne trospraksiser som kan møte et behov for fordypning. Han har blant annet skrevet «Kirken i møte med den åndelige lengsel i vår tid» til Kirkemøtet 1999.

Les mer om retreaten på Utsteins egne sider. 

FOTO:  Inge Bruland
Publisert 09.08.2021
Powered by Cornerstone