Forsiden>Artikler>En vekker med jesusdojo
En vekker med jesusdojo

En vekker med jesusdojo

Noen har et veldig bevisst forhold til hva som krever ens oppmerksomhet. Andre har kanskje aldri tenkt over det. Felles for alle er uansett at vi omgir oss med mennesker, medier, oppgaver og mer, som hver dag tar av vår oppmerksomhet.

Gjennom seks mandager hadde Kyrkja i Hemsedal og Etter Kristus invitert til jesusdojo, der vi skulle utforske vår oppmerksomhet, og hvordan ulike tekster i Bibelen kan si noe om dette. 

En øvelse som gikk gjennom hele dojoen var å daglig notere tre «distraksjoner», for eksempel ting, situasjoner eller tanker som en har brukt oppmerksomheten på den dagen. Dette gjorde oss bevisste på hva vi egentlig vier mye av tiden og oppmerksomheten vår til.

Mot slutten av dojoen ble det en vekker for noen å se hvor sjeldent en hadde skrevet ned «Gud», eller andre stikkord omkring kristenlivet på denne listen. Andre satt igjen med erfaringer rundt det å eliminere distraksjoner i hverdagen, som kan gi rom for å disponere tiden slik en i bunn og grunn virkelig ønsker.

På siste samling ble det snakket om at dojo er et godt verktøy for å konkretisere og ta steg for at teksten skal prege livet.

En vekker med jesusdojoMathias Frederik Haahr Kristensen var en av deltagerne på Jesusdojo i Hemsedal.

"Jesusdojo hjælper mig til at lade mig påvirke af Guds ord så konkret som det overhovedet kan blive, og der igennem finde det Gud har for mig i de ting. Det hjælper mig til et liv med Jesus i midten og hvor han er først."

– Mathias Frederik Haahr Kristensen

Les mer om jesusdojo her.

TEKST Thea Kristin Reilstad
Publisert 24.03.2023
Relevante saker
Areopagos, Nyheter
05.06.2024
Dialog, Nyheter
06.05.2024
Etter Kristus, Tørst
25.04.2024
Meditasjon, Nyheter
08.04.2024
Powered by Cornerstone