Forsiden>Artikler>Foto for mangfold 
Utsnitt fra utstillingsplakaten med foto av en kostymeape, duker eller pygathrix nemaeus, fotografert i Vietnam av Mogens Trolle.
Utsnitt fra utstillingsplakaten med foto av en kostymeape, duker eller pygathrix nemaeus, fotografert i Vietnam av Mogens Trolle.
TCG NORDICA

Foto for mangfold 

– Vi har ingen unnskyldninger for forbruk av ville dyr, sier fotograf Xi Zhinong, som arbeider for bevaring av truede dyrearter. 

Biologisk mangfold og truede arter er tema for en ny fotoutstilling ved kunst- og kultursenteret TCG Nordica i Kunming.

Den anerkjente kinesiske fotografen Xi Zhinong er med, både med bilder og deltakelse i programmet åpningsdagen søndag 10. oktober. 

Foto for mangfold Utstillingen åpner søndag 10. oktober og er et samarbeid med de nordiske ambassadene i Kina.FOTO: Mogens Trolle/TCG Nordica

Fotograferer for naturen 

–  I dagens Kina vil ingen sulte i hjel av å ikke spise ville dyr, og ingen må kle seg i pels fra ville dyr for ikke å fryse i hjel. Vi har ingen unnskyldninger til å forbruke ville dyr, sier Xi Zhinong til earthday.org.

Xi Zhinong har en viktig rolle blant fotografer som arbeider for bevaring av naturen og er tildelt priser, blant dem BBC sin Wildlife Photographer of the Year.  

Foto for mangfold TCG Nordica samler mange mennesker til sine arrangementer i galleriet. Bildet er fra en tidligere utstilling.FOTO: TCG Nordica

Nordiske fotografer 

Utstillingen arrangeres i samarbeid med de skandinaviske ambassadene i Kina og heter «Born To be Wild – Biodiversity Through Nordic Lenses». Sammen med Xi Zhenong er tre andre fotografer representert, alle fra Skandinavia: Audun Rikardsen, Mogens Trolle og Staffan Widstrand fra henholdsvis Norge, Danmark og Sverige. 

På hver sine måter bidrar disse tre fotografene til å skape oppmerksomhet rundt truede dyrearter ulike steder i verden. 

Les intervju med Mogens Trolle på areopagos.dk.

FN-konferanse samtidig 

Utstillingens timing er ikke tilfeldig, fra og med mandag 11. oktober er byen Kunming vertskap for FNs konferanse om nettopp biologisk mangfold. Konferansen samler regjeringer fra hele verden for å bli enige om nye mål for bevaring av naturen gjennom det kommende tiåret.

Gi en gave til TCG Nordica.

TEKST Margunn Krohn Sævre
FOTO:  Mogens Trolle/TCG Nordica
Publisert 08.10.2021
Powered by Cornerstone