Forsiden>Artikler>En rød bevegelse i galleriet
En rød bevegelse i galleriet

En rød bevegelse i galleriet

Kunstneren Zhu Jiuyang samlet 85 frivillige, kledde dem i røde kapper og laget en performance med høytlesning fra Paulus sin tale på Areopagos. 

– Kunstneren ønsker å utfordre oss til å se på vår fortid for å forstå vår posisjon nå, forklarer TCG Nordica sin leder Wu Yuerong om deres siste utstilling Blood Garment av Zhu Jiuyang. 

Gjenga Paulus´tale

De 85 rødkledde menneskene nærmest fløt inn i galleriet på åpningsdagen og omringet kunstneren som sto hevet høyere enn dem og leste apostelen Paulus sin tale som han holdt på Areopagos i Aten for 2000 år siden.

– Han ville vise hvordan menneskers historie kan endres fra én retning til en annen, forteller Wu Yuerong. – Paulus sine reiser endret Europas historie og formet vestlig kultur og samfunn, utdyper hun. Den røde fargen representerer martyrenes blod. 

– Blodet minner oss om blod som rant for at vi skulle få en bedre framtid, i tillegg til at det symboliserer et skrik til oss om å våkne opp. 

Olje på rispapir 

Ved siden av de røde kappene, stiller Zhu Jiuyang ut røde oljemalerier på rispapir. – Han bruker en helt spesiell teknikk for at det skjøre rispapiret skal kunne holde på den tunge oljemalingen, sier lederen for senteret. 

En rød bevegelse i galleriet

De 85 kappekledde er i stor grad ukjent med samtidskunst, og TCG Nordica fikk med en slik performance presentert dem for denne delen av kulturen. 

Messe til heling 

Ved siden av kunstutstillinger, holder TCG Nordica konserter.  

– Vi så hvordan flere er knekt etter at samfunnet har vært lukket så lenge, sier Wu Yerong, og forteller at musikeren Shang Yu har skrevet og holdt konserter for heling som en reaksjon på manges mentale og spirituelle smerte etter pandemien. 

En rød bevegelse i galleriet

Shang Yu, eller Sophia som hun også heter, skal etter planen spille i Skandinavia høsten 2020. 

TCG Nordica
Publisert 07.10.2020
Relevante saker
TFS, Asia, Tao Fong Shan
04.10.2023
Asia, Tao Fong Shan
02.05.2023
Asia, Tao Fong Shan
02.04.2023
Asia, Nyheter, Tao Fong Shan
02.12.2022
Powered by Cornerstone