Forsiden>Artikler>Stappfullt julemarked i Kunming
Stappfullt julemarked i Kunming

Stappfullt julemarked i Kunming

Opp mot 4000 mennesker besøkte det tradisjonsrike julemarkedet ved TCG Nordica i helgen.

– Mens vi her i Norge drømmer om hyggelige adventsarrangement med mange folk, har Nordica gjennomført sitt 17. julemarked med fulle lokaler, forteller regionleder for Asia i Areopagos, Hilda Kristine Hanssen. Hun har fått bilder fra kunst- og kultursenteret TCG Nordica sitt julemarked i Kunming. Årets tema var Hope, Healing and Health for Body, Soul and Spirit

Suksess med nye frivillige

Dette arrangementet gir ulike organisasjoner en mulighet for å skaffe inntekter med sine salgsboder. Mange av dem jobber for marginaliserte grupper i området.  

– En av årets mest populære boder solgte spesialdesignede smykker til inntekt for tidligere prostituerte, forteller Hanssen, som har fått rapport fra arrangøren:  

– Hver halvtime var det en opptreden på senterets scene, og markedet hadde egne aktiviteter for barn. Inntektene skal som tidligere gå til en lokal organisasjon som driver med sosiale tiltak.

Stappfullt julemarked i Kunming

Vanligvis er byens mange utlendinger involvert i julemarked ved kultursenteret, både som frivillige og gjester. Spesielt har Kina-kursets skandinaviske studenter vært viktige for gjennomføringen, så lederen ved senteret, Wu Yuerong, har vært bekymret for om de ville klare å gjennomføre markedet når utveksling fra vestlige land er satt på vent. 

Stappfullt julemarked i Kunming

– Men det ble en stor suksess, er rapporten fra en glad og sliten Wu. De etterlyste frivillige gjennom sosiale medier, og fikk langt flere enn de trengte. 

Antallet gjester anslår hun til nær 4000 til sammen i løpet av de to dagene markedet varte – like mange som i 2019.

– Deilig å se 

– I vår avstands-hverdag virker det rart å se bilder av så mye folk pakket sammen, synes Hilda Kristine Hanssen, og hun legger til at det er lenge siden siste nye koronatilfelle i Kunming, så folk har begynt å oppføre seg ganske normalt. De har heller ikke noen begrensninger på hvor mange som kan samles. 

–  Det er deilig å se at en normal hverdag er mulig igjen, sier Hanssen. 

Stappfullt julemarked i Kunming
TEKST Margunn Krohn Sævre
FOTO:  TCG Nordica
Publisert 07.12.2020
Powered by Cornerstone