Forsiden>Artikler>Vårt Land på festival
MERE KROPP: – Jeg opplever at Areopagos er sårt et tiltrengt pustehull, en slags oase for mennesker som trenger en åpenhet for å nærme seg kristen tro, sier Astrid Melås Sandnes (t.h). Sammen med Inger Koppervik er det begges første gang på Areopagos sitt sommerstevne.
MERE KROPP: – Jeg opplever at Areopagos er sårt et tiltrengt pustehull, en slags oase for mennesker som trenger en åpenhet for å nærme seg kristen tro, sier Astrid Melås Sandnes (t.h). Sammen med Inger Koppervik er det begges første gang på Areopagos sitt sommerstevne.

Vårt Land på festival

Takk til Vårt Land, som besøkte sommerfestivalen vår!

Vårt Land hadde en strålende reportasje fra sommerfestivalen vår, på nett lørdag 2. juli og papir to dager senere. Saken hadde tittelen "AREOPAGOS TILTREKKER FLERE NYE", og konkluderer med at festivalen er et sårt tiltrengt pusterom for mennesker med nysgjerrighet på kristen tro. Vi kunne ikke vært mer enig! 

Slik begynner saken:

"Hovedsalen på Scandic hotell Fornebu er fullstappet av 240 lyttende mennesker denne fredagen. På scenen sitter tre gjester Areopagos har invitert med inn til sin sommerfestival for å snakke om tro og kropp, blant dem Marit Slagsvold, prest, forfatter og kone til statsminister Jonas Gahr Støre.

– Kroppen er helt avgjørende for veien til sannhet, sier Slagsvold, som mener kirken må bringe kroppen på bane.

Vårt Land på festivalMarit Slagsvold, Erik Andreassen og Charlotte Rørth under panelsamtale om kropp fredag formiddag.

– Det å forstå troen ved å bruke hodet, å skrive, å vise til dogmer og teorier, har vært helt nødvendig. Men nå går vi inn i en tid hvor kropp og følelser hører med, og stadig flere blir interessert i det, sier hun og legger til:

– Mennesker i dag er så kyndige på seg selv, så de ville ikke sittet på en benk og høre på noen som står der og snakker om noe som skjedde for 2000 år siden, eller noe som skal skje om lenge. De vil være med å kjenne det i kroppen, og de pugger hinduistiske regler uten å forstå hva det er, men det er noe med den utforsking, undringen og praksisen jeg tenker er en del av brodden for disse menneskene.

– Jeg kjenner folk som løper opp kirketrappene og som gjerne vil gå inn. Men så lukkes døren også kjenner de at det blir for massivt, fjernt og for lite involvering, fortsetter Slagsvold, fra scenen."

Alle foto: Tuva Skare, Vårt Land

Les hele saken her, hvis du har abonnement på Vårt Land: 

https://www.vl.no/religion/2022/07/02/areopagos-tiltrekker-flere-nye-et-sart-tiltrengt-pustehull/

TEKST Kristine Hovda
Publisert 04.07.2022
Relevante saker
Areopagos, Nyheter
05.06.2024
Dialog, Nyheter
06.05.2024
Meditasjon, Nyheter
08.04.2024
Nyheter
25.01.2024
Powered by Cornerstone