Forsiden>Artikler>-Gud vil at vi skal bli oss selv
Voluntør: Hans Olav Omland ønsker å bruke tiden i Hongkong til å lytte etter hva Gud gjør.
Voluntør: Hans Olav Omland ønsker å bruke tiden i Hongkong til å lytte etter hva Gud gjør.

-Gud vil at vi skal bli oss selv

Hans Olav Omland skal være seniorvoluntør på Tao Fong Shan de neste seks månedene.

- Jeg lengter etter å bli kjent med meg selv, med Gud, og med andre, begynner Hans Olav Omland, når han blir spurt om hvorfor han som pensjonist velger å forlate familien for å reise til den andre siden av jorden. 

Det er torsdag morgen, den første uka i januar. Hans Olav Omland er såvidt innom Areopagos-kontoret i Oslo før han skal ta flyet videre fra Gardermoen til Hongkong. I natt tok han toget fra Kristiansand i snøværet. Reisen har allerede vart en stund, men den skal vare minst et døgn til, og sånn sett passer det fint, for Hans Olav Omland har egentlig vært på reise hele livet. 

- Når folk snakker om tro, liker jeg å sitere økonomen Charles Tiebout, som sa: «People vote with their feet». Det viktigste er ikke om jeg har en tro, men om troen har meg. For meg betyr det at troen min viser seg i hvordan jeg handler. Og nå har troen ført meg til Hongkong igjen, sier han. 

Første gang den hvithårete sørlendingen dro østover, var det som misjonær etter økonomistudiene på BI. Han møtte kona Sigrun i studietiden, og hun hadde allerede da et kall til Hongkong. 

- Selv visste jeg bare at jeg ville ut og se verden, kanskje dra til Canada eller Australia. Men så ble det til at vi giftet oss, og bestemte oss for å dra ut i tjeneste sammen. 

-Gud vil at vi skal bli oss selvReiseklar: Hans Olav Omland gleder seg til å møte Hong Kong igjen.Tone Leksbø Walgermo

Omland arbeidet for det meste som evangelist i Hongkong, og solgte samtidig datamaskiner til Kina. Han og kona ble værende i seks år, før de vendte tilbake til Kristiansand. I mange år har han jobbet med å undervise studenter i Agder i informasjonsteknologi. Han har også vært tilknyttet Areopagos her hjemme og i Danmark, blant annet ved å delta i arbeidet rettet mot de nyåndelige miljøene. 

- Min tro har preget meg i varierende grad i løpet av årene. Jeg har hatt mine troskriser. Den voksne troen ser annerledes ut enn når man er ung. 

Når han nå drar ut igjen, uten kona denne gang, er det mer for å lytte enn for å snakke. 

- Jeg vokste opp i Indremisjonen og NLM, senere beveget jeg meg i frikirkene, og etter hvert har jeg både fått og gitt ignitiansk veiledning. Det handler om å lytte etter hva Gud gjør i den enkeltes liv, gjennom hva de er opptatt av og hva de lengter etter. Jeg håper å få bidra på den måten når jeg kommer til Hongkong og Tao Fong Shan, sier han. 

- Når du sier evangeliet, hva mener du egentlig da?

Han smiler, og tenker seg litt om. 

- Evangeliet, slik jeg ser det, er at Gud vil at vi skal bli oss selv. Ikke at vi kan gjøre hva som helst, men at vi skal bli det Gud har skapt oss til. Men det er ikke nødvendigvis bare lett. Det kan være mye motstand i oss mot å nærme oss Gud. Det er en spenning der. Ofte trenger vi hjelp. Så når det kommer til hva jeg skal bidra med i Hongkong, handler det også om hva jeg kan lære av de jeg møter. Det gleder jeg meg til, avslutter han. 

 

 

 

TEKST Kristine Hovda
Tone Leksbø Walgermo
Publisert 05.01.2023
Relevante saker
Tao Fong Shan
02.01.2024
TFS, Asia, Tao Fong Shan
04.10.2023
Asia, Tao Fong Shan
02.05.2023
Asia, Tao Fong Shan
02.04.2023
Powered by Cornerstone