Forsiden>Artikler>Ny Areopagos-gruppe i Trondheim
Samling: Det var godt oppmøte på første samling for Areopagos Midt-Norge. Nå vil lokallaget fortsette å møtes for å prøve ut trospraksiser en gang i måneden.
Samling: Det var godt oppmøte på første samling for Areopagos Midt-Norge. Nå vil lokallaget fortsette å møtes for å prøve ut trospraksiser en gang i måneden.

Ny Areopagos-gruppe i Trondheim

26 personer møtte opp på temakveld om sentrerende bønn i Trondheim. Et verdig startskudd for det nye Areopagos Midt-Norge, mener prest Kjartan Bergslid.

Prest i Nidelven menighet, Kjartan Bergslid, er begeistret over at Areopagos nå har fått sin egen Areopagos-gruppe ii Midt-Norge. Det var etter Salig er Tørsten i Trondheim i fjor høst, at ideen kom å spørre om folk var interessert i å bli med i en Areopagos-gruppe i Trondheim. 

-Ut fra den listen arrangerte vi et stiftelsesmøte, og ble enige om at vi skulle rigge et opplegg der vi møttes en gang i måneden og prøvde litt forskjellige trospraksiser. Første møte var om sentrerende bønn med Kirsti Silvola, som har utdanning fra Center for Action and Contemplation i USA. 26 personer møtte opp til innføringen som varte i tre timer, forteller Bergslid. 

-Hva er planene framover?

-Nå i ettertid har jeg sendt ut forespørsel om noen vil bli med på å be sentrerende bønn regelmessig sammen. Responsen har vært overveldende. Vi er ihvertfall ti stykker som vil være med. Og neste møte i medlemsforeningen blir 22. februar, på Askeonsdag. Da skal vi møtes i Nidarosdomen for å bli med på askeonsdagsmesse. Så skal vi samles i menighetslokalene til Nidarosdomen etterpå, og ha en temakveld om faste som trospraksis. 

Ny Areopagos-gruppe i TrondheimPrest Kjartan Bergslid. Foto: Fotograf Hattrem, Levanger

-Hva er det med disse trospraksisene som engasjerer folk? 

-Jeg har jobbet veldig mye med pilgrimsvandring de siste tolv årene, og har utviklet en teori om at fem hundre år med luthersk spiritualitet har skapt en slags mangelsykdom. Folk lengter etter en fysisk spiritualitet som er knyttet til kroppen. Det opplever vi har eksplodert de siste tyve årene. Det var som en demning som brast da Kong Olav døde i 1991. Etter det er det blitt veldig tydelig at folk har behov for mer enn ord. Noe som appellerer til andre sider ved mennesket enn hodet og ørene. Jeg tror det vi opplever i Areopagos nå er et utslag av det, sier han. 

 

Ønsker du å være med på samlingene til Areopagos Midt-Norge?

Send en epost til kb297@kirken.no og følg med i kalenderen vår.

 

Publisert 10.02.2023
Relevante saker
Areopagos, Nyheter
05.06.2024
Dialog, Nyheter
06.05.2024
Meditasjon, Nyheter
08.04.2024
Nyheter
25.01.2024
Powered by Cornerstone