Forsiden>Artikler>Vil få folk til å forstå hverandre
Erlend Haus er ny stabssjef ved norsk kontor i Areopagos.
Erlend Haus er ny stabssjef ved norsk kontor i Areopagos.

Vil få folk til å forstå hverandre

Erlend Haus er ny stabssjef for norsk kontor i Areopagos. Han er utdannet psykolog og trives best når han får folk til å snakke godt sammen. 

– Jeg synes det er svært givende å være med i prosesser der mennesker forstår litt mer av hvorfor den andre føler, tenker og handler som han eller hun gjør. Da kan vi få en faktisk dialog.

Fra 1. februar skal Erlend Haus (32) lede norsk kontor i Areopagos. Han er spesielt begeistret for dialogdimensjonen til sin nye arbeidsplass. 

ERLEND HAUS (32)

  • Ny stabssjef for norsk kontor i Areopagos
  • Gift, ett barn
  • Utdannet psykolog, spesialiserer seg i organisasjonspsyokologi
  • Kommer fra arbeid med barn og ungdoms psykiske helse (BUP) i Oslo kommune

– Ikke minst på et felt som tro og livssyn, der debattklimaet ikke alltid skaper så gode rammer for dialog, synes jeg dette er spennende.  

Generalsekretær Silje Kvamme Bjørndal er glad for ansettelsen av Haus.  

– Areopagos er inne i en svært spennende fase hvor vi bygger laget for neste strekk. Erlend har både en faglig kompetanse og personlige lederegenskaper som vil bidra til at Areopagos kan vokse og utvikle seg i tiden som kommer, sier hun. 

Etterfølgelse i vår tid 

Ved siden av å tilrettelegge for dialog, er også Etter Kristus og det øvrige arbeidet med trospraksis noe Haus setter pris på ved Areopagos.  

– Selv prøver og feiler jeg for å finne ut hvordan kristen etterfølgelse ser ut for en familiefar i full jobb i vår tid, sier han. 

Haus kommer fra Asker og bor nå i Oslo sammen med sin kone og deres datter. De tilhører pinsemenigheten United, ellers har Haus bakgrunn fra Den norske kirke, Ungdom i Oppdrag og Storsalen i Oslo. I tillegg er han styreleder for Kristen Idrettskontakt (KRIK).  

I lederteam

Til daglig vil Haus lede arbeidet på kontoret i Oslo og ha personalansvar. Sammen med generalsekretær og leder for Areopagos sitt danske arbeidsfellesskap vil han utgjøre et lederteam i organisasjonen. Ved siden av, er Haus i gang med et spesialiseringsløp i arbeids- og organisasjonspsykologi. 

– Gjennom min arbeidserfaring og som styreleder i KRIK, har jeg sett og kjent på gevinsten av et arbeidsfellesskap hvor kolleger samarbeider godt. Nå har jeg et ønske om å forstå mer av de prosessene som påvirker fellesskapet og få en enda tryggere faglig forankring for feltet, sier han om spesialiseringen.  

Ser fram til samarbeidet 

Haus har allerede møtt sine nye kolleger på en digital samling.  

– Jeg gleder meg til å bli mer kjent med både Areopagos og de som jobber her, og synes det blir spennende å bidra i en organisasjon som tar menneskets søken og spørsmål på alvor, og gir rom for undring. 

Kvamme Bjørndal er klar for å ta ham imot:  – Vi ønsker ham varmt velkommen, og ser fram til å samarbeide for litt mer fred i verden

TEKST Margunn Krohn Sævre
FOTO:  Privat
Publisert 26.01.2021
Relevante saker
Etter KristusNyheter
24.03.2023
Nyheter
10.02.2023
Etter KristusNyheter
03.02.2023
AsiaNyheterTao Fong Shan
02.12.2022
Powered by Cornerstone