Forsiden>Artikler>Er du vår neste volontør? 
Bodil Skjøtt fra Danmark (nr 2 fra h) er volontør i Hongkong for Areopagos.
Bodil Skjøtt fra Danmark (nr 2 fra h) er volontør i Hongkong for Areopagos.

Er du vår neste volontør? 

Nå er det åpent for å søke på stillingene som volontører i Hongkong.

Hver høst sender Areopagos to volontører til det kristne retreatsenteret Tao Fong Shan (TFS). Stillingen passer godt for ektepar eller venner. Tidligere har vi både ansatt pensjonister og yngre som ønsker et avbrekk fra yrkeslivet hjemme.

Stillingen som volontør er i utgangspunktet ledig fra høsten 2021, og varer i rundt ti måneder. Men på grunn av pandemien, er tidspunkt for oppstart fleksibelt avhengig av søkerne og situasjonen forøvrig.

Les bloggen til seniorvolontørene som nå er ved TFS.

Fredelig plass i en travel by

Storbyen Hongkong myldrer av mennesker, markeder, trafikk og aktivitet. Det er også en storby som opplever store forandringer som utfordrer vante rutiner.  

Utenfor sentrum, oppe på en skogkledd ås, ligger Tao Fong Shan i rolige og åpne omgivelser.

Her står bønn, studier, dialog og åndelig veiledning i sentrum. De mange forandringene i byen og samfunnet krever også her tilpasning og vilje til omstilling for alle. Det gjelder både lokale medarbeiderne og volontører vi sender fra Skandinavia.

Er du vår neste volontør? Volontørene bor og arbeider på en ås utenfor sentrum av storbyen Hongkong.FOTO: Areopagos' arkiv

Volontørene deltar i daglig arbeid 

I hovedsak handler stillingen om å delta i daglig virksomhet på sentret, være til hjelp og oppmuntring for de faste medarbeiderne og være med og fremme stedets ånd og verdier overfor besøkende, enten fra byen eller er internasjonale gjester som kommer til Pilgrim’s Hall. Hit kommer gjester fra hele verden, ikke minst Skandinavia og Fastlands-Kina. 

Som seniorvolontør har man ansvaret for middags- og kveldsandakter på Tao Fong Shan.

Utover det løser volontørene oppgaver som avlaster de lokale medarbeiderne alt etter egenskaper og interesser, som for eksempel å hjelpe til i senterets bok- og kunstbutikk eller praktiske oppgaver på kontoret og i Pilgrim's Hall. 

Er du vår neste volontør? På Pilgrim's Hall kan gjester fra inn- og utland bo.FOTO: Areopagos' arkiv

Det er også en forventning til at man bidrar i den lille internasjonale menigheten Christ Tempel Congregation, som holder til på stedet. 

Som seniorvolontør er det også mulig å ha kontakt med internasjonale studenter fra Lutheran Theological Seminary (LTS), som ligger i umiddelbar nærhet til TFS, og med stipendiater fra Fastlands-Kina hos Institute of Sino Christian Studies (ISCS).  

En ekstra dose fleksibilitet 

Under koronapandemien, er det enda viktigere enn ellers å være fleksibel og villig til å tjene der det trengs.

En følgevirkning av korona er at det er usikkert om det fra høsten blir den vanlige tilstrømmingen av studenter, stipendiater og internasjonale gjester. Det er også usikkert om karantenereglene rekker å bli endret fra slik de er nå: tre uker på karantenehotell ved ankomst. 

Regnet med igjen

«Eg måtte verkeleg klype meg i armen for å sjå om det berre var ein draum. Her får vi utfordringar som vi aldri ville fått heime. Vi er medrekna att – sjølv om vi er pensjonistar!» skrev Ingrid Meyrick på bloggen sin, da hun og ektemannen John nettopp hadde kommet til Tao Fong Shan som seniorvolontører sommeren 2014. 

Les mer om Tao Fong Shan. 

Bor gratis

Seniorvolontørene får gratis opphold i eget, velutstyrt hus og mottar i tillegg en symbolsk lønn. Areopagos dekker flybilletter og forsikringer.

For mer informasjon og søknadsskjema: Ta kontakt med Hanne Line Mathisen: hlm@areopagos.no.

FOTO:  Privat
Publisert 03.03.2021
Relevante saker
Tao Fong Shan
08.06.2021
Tao Fong Shan
26.05.2021
Tao Fong Shan
02.06.2020
Tao Fong Shan
01.06.2020
Powered by Cornerstone