Forsiden>Artikler>Ut i samfunnet

Ut i samfunnet

Mange av elevene ved Home of Grace ble holdt hjemme så ikke andre skulle få se dem.

Home of Grace er et dagsenter drevet av Areopagos sin partner Nanjing KFUK, hvor elevene blir behandlet som likeverdige, voksne mennesker. Filmen over viser hvordan dagsenteret er svært bevisst sin mulighet til å jobbe for anerkjennelse av mennesker med funskjsonsnedsettelser i storsmfunnet.

Bedre forhold i elevens familie

– Nå klarer jeg endelig å presentere barnet mitt for andre, og jeg tør å innrømme at jeg har et barn med funksjonsnedsettelse, sier mor til Wang Chang, en av elevene ved Home of Grace i storbyen Nanjing i Kina.

– I hjertet mitt har jeg akseptert at jeg har et slikt barn, sier hun og forteller at familien har det bedre og at foreldrene har sluttet å krangle om barnet sitt. 

– Nå samarbeider vi om å integrere henne i samfunnet.

Du kan gi en gave til Home of Grace her.

Utvider også elevens perspektiv

Wang Chang og hennes medelever lærer oppgaver som kan hjelpe dem praktisk i hverdagen. Dessuten er Home of Grace opptatt av å la elevene være synlige i samfunnet.

– Før de kom hit, holdt de seg helst hjemme. Hvis vi tar dem med ut vil folk gjenkjenne og anerkjenne dem.

Det sier Zhao Jing, lærer ved senteret.

– Ved å integreres i samfunnet vil elevene også utvide eget perspektiv, legger hun til. Zhao Jing opplever at elevene ved det blir friere og gladere.

I filmen møter du også daglig leder ved Home of Grace, Wang Tian Shu. Hun forteller om relasjonen mellom Home of Grace og en nærliggende restaurant der innehaveren ble oppmerskom på senteret en dag elevene var på ekskursjon. Siden har restauranten støttet dagsenteret på flere måter.

– De oppdager at elevgruppen vår ikke er så annerledes som man kanskje tror, sier Wang Tian Shu, og ser denne relasjonen som eksempel på hvordan utendørs aktiviteter for elevene kan føre til positive endringer.

Filmen er laget av Harald Wischmann, medlem av Areopagos sitt landsutvalg i Norge. Se Areopagos-kanalen på Youtube for flere filmer. Der kan du velge å abonnere for å få oppdatering ved nye publiseringer.

TEKST Margunn Krohn Sævre
Publisert 04.05.2021
Powered by Cornerstone