Forsiden>Artikler>Tre nye begynner i høst
Ruth Burch Skree, Hanne Line Mathisen og Christin Nybraaten Colstrup er alle nye ansatte ved Areopagos sitt norske kontor
Ruth Burch Skree, Hanne Line Mathisen og Christin Nybraaten Colstrup er alle nye ansatte ved Areopagos sitt norske kontor

Tre nye begynner i høst

– De bringer inn erfaring og kompetanse vi får stor glede av, sier stabssjef Erlend Haus ved Areopagos sitt kontor i Norge. 

Etter at stiftelsesstyret i Areopagos vedtok ny struktur for organisasjonen i februar, har stabssjef Erlend Klepsvik Haus arbeidet med å bemanne ledige posisjoner ved kontoret i Norge. 

– Vi er godt fornøyd med de ansettelsene vi har gjort, sier han. 

Tre nye begynner i høstOrganiseringen av Areopagos etter styrets vedtak i februar.FOTO: Areopagos

Endringer i oppfølging av prosjekter i Asia

Tidligere regionleder for Asia, Hilda Kristine Hansen, gikk i vinter over i en mindre stilling som seniorrådgiver for bistand etter at regionlederposisjonen ble faset ut. 

Hanne Line Mathisen overtar en del av oppgavene etter Hansen, og er ansatt som prosjektkoordinator for Asia i en ettårig prosjektstilling. Hun skal ha ansvaret for oppfølging av TCG Nordica og Home of Grace, delta i arbeidet med å implementere ny asiastrategi i Areopagos, og holde kontakt med samarbeidsmenigheter i Norge.  

– Mathisen har bodd 11 år i Kina, snakker kinesisk og har inngående kjennskap til språk og kultur, forteller en fornøyd Haus. 

– Jeg gleder meg stort til å være en del av Areopagos, sier Mathisen selv. Hun var volontør gjennom Areopagos i 2008. 

– Både TCG Nordica i Kunming og Tao Fong Shan i Hongkong har blitt en del av min livshistorie. Det er med ærefrykt jeg blir med og fører arbeidet videre.  

Mathisen har erfaring fra arbeid som ligner dagsenteret Home of Grace, et prosjekt hun ser stort potensiale i.  

– Der ønsker jeg å bidra, sier en motivert Mathisen. 

Kommunikasjonsleder 

Ettersom Ann Kristin van Zijp Nilsen skal over i nye oppgaver som prest i Areopagos, ble stillingen som ansvarlig for kommunikasjon ledig. Christine Nybraaten Colstrup tar over fra oktober i en treårig prosjektstilling der hun i tillegg til kommunikasjon skal lede innsamlingsarbeidet til Areopagos i Norge. 

– Colstrup har en master i pedagogikk og har tidligere jobbet med innsamling i Laget, vært i Singapore med Sjømannskirken og kommer nå fra en stilling som menighetskoordinator hvor hun har jobbet med kommunikasjon og frivillige i Misjonskirken Betlehem i Oslo, forteller Haus. 

Ruth Burch Skree er allerede i gang med å lede Etter Kristus etter Stian Kilde Aarebrot, som nå er ansvarlig for trospraksis i Areopagos. 

Les mer om Burch Skree her.

Endringer i Danmark 

Også ved det danske kontoret til Areopagos har det vært endringer den siste tiden. 

Jes Jessen har begynt som ny administrator nå i august.

Tre nye begynner i høstJes Jessen er ny administrator, og Sanne Raabjerg er assistent ved det danske Areopagos-kontoret.FOTO: Areopagos

Tidligere volontør ved TCG Nordica, Sanne Raabjerg, er ansatt i en prosjektstilling for et halvt år som assistent for Dorthe Davidsen Langås, som har fått sin stilling endret. 

Høsten 2019 ble Davidsen Langås konstituert landsleder for Areopagos i Danmark, og fra mars i år fast ansatt som landssjef. 

– Jeg leder arbeidet i Danmark, og har ansvar for staben her. I stillingen ligger også at jeg sitter i lederteam med generalsekretæren og norsk stabssjef, sier Dorthe Davidsen Langås. Lederteamet koordinerer organisasjonens arbeid i Skandinavia. 

– Samtidig fortsetter jeg med mine gamle ansvarsområder, sier hun, og nevner blant annet Bøn i Bevægelse, Landsutvalget, oppfølging av volontører og arrangementer – blant dem Areopagos-festivalen.  

– Så det er en spennende jobb hvor jeg både kan arbeide med konkrete prosjekter, med frivillige og være på ledelsesplan. 

Kontakt med Hongkong 

Lars Mollerup-Degn fikk også endret sin stilling da Areopagos tidligere i år gikk gjennom en strukturendring.  

– Mine nye oppgaver er også mine hjertesaker, sier Mollerup-Degn. Han har vært ansatt i Areopagos siden 1990-tallet, først som dialogsekretær. Fra 2012 var han landsleder i Danmark, med en periode som konstituert direktør fra september 2019 og fram til ansettelsen av nåværende generalsekretær Silje Kvamme Bjørndal

I mars i år gikk han inn i en nyopprettet stilling som seniorrådgiver (Chief of Tao Fong Shan-relations). 

– Jeg er rådgiver rundt Areopagos’ historiske arv og identitet som Asia-misjonsorganisasjon, og har hovedansvaret for å sikre Areopagos’ interesser og plikter hos våre samarbeidspartnere i Hongkong, forteller Mollerup-Degn. 

– Oppgavene ligger nært min erfaring og mine interesser, så jeg er svært glad for å kunne arbeide enda mere med dette enn jeg tidligere har gjort. 

Tao Fong Shan – der Kristus-vinden blåser.

FOTO:  Montasje, foto: privat
Publisert 17.08.2021
Relevante saker
Nyheter
10.02.2023
Nyheter
03.02.2023
AsiaNyheterTao Fong Shan
02.12.2022
Etter KristusNyheter
15.11.2022
Powered by Cornerstone